Managed hosting door True

Microsoft Service Pack 2 niet waterdicht

 

Er is een ernstig lek ontdekt in SP2, waardoor bestands- en printerdeling gegevens zichtbaar zijn voor de hele wereld, ondanks ingeschakelde firewall.

Het Duitse PC-Welt heeft dit nieuws naar buiten gebracht, naar aanleiding van een eigen onderzoek. Het veiligheidsprobleem treedt op als SP2 wordt geïnstalleerd over een Windows XP installatie met SP1, met ingeschakelde firewall. De instellingen van de firewall worden in dat geval gewoon meegenomen naar de nieuwe configuratie: als het stond ingeschakeld voor een inbelverbinding staat het nu ook ingeschakeld voor de netwerkkaart.

 

Een oud lek in SP1 zorgde ervoor dat Windows bestands- en printerdeling koppelde aan een inbelverbinding. Deze zogenoemde services zijn nadrukkelijk bestemd voor het eigen netwerk thuis. De firewall, standaard ingeschakeld bij dit type verbinding, voorkwam echter catastrofale gevolgen. SP2 neemt deze fout niet alleen over, maar past het ook toe op alle adapters. Of het nu gaat om modems of netwerkkaarten. Tot overmaat van ramp staat het verkeer dat bestemd is voor bestands- en printerdeling gewoon toe.

 

 

 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/371777). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.