Managed hosting door True

Siemens Nixdorf wordt weer verzelfstandigd

 

Siemens Nixdorf , leverancier van it-oplossingen voor de banksector en de detailhandel, wordt met ingang van 1 oktober van dit jaar verzelfstandigd. De joint venture tussen Siemens Nederland en Wincor Nixdorf word gestopt en de activiteiten gaan verder onder de naam Wincor Nixdorf.

De beslissing past in het beleid van Wincor Nixdorf om de internationale activiteiten verder uit te bouwen. Een eigen netwerk van dochterondernemingen is een essentieel onderdeel hiervan. De verzelfstandiging heeft verder geen invloed op de andere activiteiten vanuit Siemens Nederland op het gebied van it-diensten en -oplossingen in de bancaire sector. Deze activiteiten blijven onderdeel van de portfolio binnen de divisie Siemens Business Services.
 
Het sinds mei 2004 beursgenoteerde Wincor Nixdorf is een van de toonaangevende aanbieders van it-oplossingen voor banken en detailhandel. Het uitgebreide portfolio bestaat uit hardwareproducten, software, advies en services. De organisatie heeft ongeveer zesduizend medewerkers en behaalde in het boekjaar2002/2003 een omzet van 1,44 miljard euro. De onderneming, met het hoofdkantoor in het Duitse Paderborn, waar Heinz Nixdorf ooit met Nixdorf begon, is actief in nrgrmtig landen. In dertig daarvan werkt Wincor Nixdorf via een

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/371746). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.