Managed hosting door True

OKI zet in op cloud printing

 

OKI Printing Solutions, leverancier van professionele led-drukoplossingen en beheerde afdrukdiensten, gaat samenwerken met Cortado, aanbieder van cloud afdrukoplossingen.

Gebruikers van allerlei mobiele apparaten, van smartphones tot tablets, kunnen printopdrachten geven met behulp van een speciale door Cortado en OKI ontwikkelde internetapplicatie. Dit zogenaamde cloud printen wordt op 1 februari door OKI in Nederland en België geïntroduceerd. Met cloud printing zijn gebruikers niet meer gebonden aan een eigen printer thuis of op kantoor, maar kunnen willekeurige OKI-printers binnen een wlan of WiFi-hotspot worden gebruikt.

Cortado Workplace is een gratis app voor de iPad die rechtstreeks printen op iedere beschikbare OKI-printer mogelijk maakt. Dat kan uiteraard in de eigen thuis- of werkomgeving, maar vooral ook in wlan-hotspots - hotels, cafés, vergadercentra etc. - waar een OKI-printer aanwezig die met de Cortado-app kann communiceren. Naast de iPad kunnen ook andere iOS-toestellen zoals Android-, BlackBerry- en Nokia-smartphones hiervan gebruik maken. Frank Akihary, managing director van OKI Benelux, zegt: 'Wij rollen deze nieuwe dienst op 1 februari in de Benelux uit. We zijn in gesprek met meerdere potentiële aanbieders in de hotel- en horecabranche die hun gasten de mogelijkheden van cloud printing willen aanbieden.'

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3708430). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Reacties

Heel interessant toch. Het concept van resource sharing in printing is er een die mij bij mij op de meeste 'denk' blokkades stuitte. Onterecht wellicht. Want een basic resource als printing is iets wat op een gigantisch groot gebruikerspubliek mag rekenen. Blijkbaar zit hier ook een rendementsvraagstuk in dat na basaal printing vooral doorgaat op de as van document management, workflow management.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.