Managed hosting door True

Salesforce koopt Heroku om Ruby-platform

 

Crm-leverancier Salesforce.com breidt zijn webdienst voor softwareontwikkeling uit met een ontwikkelplatform op basis van de programmeertaal Ruby on Rails. Het bedrijf krijgt dat platform in handen door de overname van het Californische bedrijf Heroku, waarvoor bijna 160 miljoen euro (212 miljoen dollar) wordt betaald. Ruby is toegespitst op de ontwikkeling van webapplicaties. Salesforce levert samen met VMware al een ontwikkelplatform op basis van Java, maar wil klanten meer mogelijkheden bieden in de keuze voor een programmeertaal.

Heroku wordt ondergebracht in een aparte divisie binnen Salesforce. De leverancier maakte de overname van het Californische bedrijf bekend tijdens het jaarlijkse gebruikerscongres Dreamforce dat tussen 6 en 9 december 2010 wordt gehouden in San Francisco.

De leverancier ziet de toekomst van cloud computing ontwikkelen in de richting van sociale media, applicaties voor mobiele apparaten en realtime informatieoverdracht.

VMware
Salesforce zette eerder met VMware onder de naam VMForce een ontwikkelplatform op basis van programmeertaal Java op. VMForce wordt als webdienst geleverd. De leverancier wil zich niet beperken tot die ontwikkeltaal en hoopt door de overname van het Ruby-platform in te spelen op de groeiende populariteit van Ruby on Rails.

Twitter
Internetdienst Twitter en video-website Hulu zijn gebouwd op basis van programeertaal Ruby on Rails. De grammatica van Ruby is geïnspireerd op andere talen zoals Ada en Eiffel. De taal combineert elementen van verschillende andere scripttalen. Ruby wordt vaak vergeleken met de programmeertalen Python en Perl.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3696194). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Reacties

Dat is goed nieuws de meeste van onze webbased applicaties draaien ook op ruby.
Fijn om bevestigd te krijgen dat Salesforce ook inziet dat dit een makkelijk ontwikkel platform is om op door te gaan. Onze start met Salesforce was niet goed.
Uiteindelijk overgestapt op d? software van 37signals.com. ( we gebruiken alles ) en dat bevalt enorm goed.
Zeker als je weet dat het CRM van hen ons maar $49 per maand kost voor 15 gebruikers is het de moeite waard om te proberen.

Rob van den Boogaard
BCG E-Projects

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.