Managed hosting door True

NextiraOne gaat voor Cisco

 

Integrator NextiraOne kiest voor Cisco en zal de datacentertechnologie van het Amerikaanse netwerkbedrijf in de markt duwen. Het duidt op een steeds verdere polarisatie tussen Cisco en HP, zo meldt het Belgische Data News.

NextiraOne-ceo David Winn heeft dus partij gekozen en gaat voluit voor Cisco. Hij omarmt diens datacentertechnologie, waaronder switching, storage, virtualisatie en servers. 'Het is een internationaal project. België zit samen met de buurlanden in de eerste golf', vertelt Ingrid De Latte, managing director van NextiraOne Benelux.(Nederland wordt niet genoemd). De netwerkintegrator, één van de laatste operatoronafhankelijke spelers, heeft reeds datacenters uitgebouwd voor onder andere de KBC groep en de Rotshild Bank. Voor NextiraOne is het trekken van de Cisco-kaart een stevige investering, want nogal wat netwerkingenieurs moeten daarvoor een peperdure opleiding bij Cisco volgen.

NextiraOne is ook lang niet de enige speler die Cisco volgt. Ook Dimension Data en Belgacom zitten al op dezelfde lijn. Pol Van Biervliet, Cisco general manager Belux, geeft aan dat die datacentertechnologie al voor "veel meer dan 10 procent van de omzet staat. Dat moet de komende twaalf maanden zeker nog verdubbelen." Van Biervliet geeft wel toe dat de verkoop van de vorig jaar aangekondigde servers nog niet piekt, "maar dat vraagt tijd."

Met die serverproductie kwam Cisco rechtstreeks in de biotoop van HP terecht, dat onder andere met de overname van netwerkspecialist 3Com voluit de concurrentie met Cisco aangaat. Onlangs kondigde HP het eerste ‘Cisco-free datacenter' aan. Intern wordt de afdeling converged infrastructure bij HP zelfs ‘Cisgo' genoemd. Een en ander zal de polarisatie tussen Cisco en HP nog verstevigen. Pol Van Biervliet wijst op "de consistente strategie van Cisco" en de keuze voor partners. "HP nam EDS over als integrator, maar keek de volgende dag alweer naar zijn partners. Dat ligt toch moeilijk."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3696098). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.