Managed hosting door True

Onder vuur: Jack Braeken, Stepco

 

Stepco presenteert zichzelf als infrastructurele dienstverlener. Het bedrijf werd in 1993 opgericht door Ton Bongers en Ruud Dullens. Jack Braeken werd er eind 2006 commercieel directeur.

1 Je was tot 2006 een van de aandeelhouders in AAC Cosmos. Was je opgelucht dat jij niet getroffen werd door het faillissement?
Nee, daar voelde ik me niet opgelucht over. Ik ben blij dat ik destijds afscheid genomen heb en dat Stepco succesvol is. 2009 was een topjaar en 2010 wordt nog beter. Het kan dus wel, ook in een moeilijke markt.

2 Je werkt voor Stepco, hebt je eigen bedrijf Cranendonck Partners én je zit achter kennisplatform www.commercieelexcelleren.com. Hoe ziet je werkweek eruit?
Ik werk iedere week drie dagen voor Stepco, maar niet op vaste momenten. Mijn gezin staat op nummer één en mijn werk organiseer ik daar omheen. Er zitten zeven dagen in een week en als het zo uitkomt werk ik op zondagmorgen.

3 Wat heb je veranderd toen je bij Stepco kwam werken?
Ik heb tien punten aangewezen waaraan ik wilde sleutelen. Een daarvan was dat de markt gerichter benaderd moest worden. Ik zeg vaak dat we met scherp moeten schieten. Leg een klant concreet en simpel uit wat we voor hem kunnen doen, zonder over techniek te praten.

4 Stepco heeft drie directeuren en de twee oprichters zijn ook nog actief. Zijn er niet te veel kapiteins op het schip?
Nee, en dat komt doordat de portefeuilles goed verdeeld zijn. Ik werk hier nu vier jaar en ik heb nog niet meegemaakt dat het botste. Als dat wel zo zou zijn, was ik snel weg. Ik heb een proeftijd van één dag, zeg ik altijd. Ik ben financieel onafhankelijk. Zodra ik niet meer nodig ben, vertrek ik.

5 Wat vind je het leukste aan je werk?
Ik vind het fijn dat ik mijn eigen agenda kan bepalen, en daarmee mijn work-life-balance. Maar het allerleukste vind ik het om mijn commerciële doelen te behalen. Commerciële jongens zoals ik willen nu eenmaal graag doelpunten maken.

6 Heb je hobby's?
Mijn meeste tijd besteed ik aan mijn gezin. Maar als het kan, ga ik graag wielrennen, golven of tafeltennissen.

7 Vandaar de netwerkclubs Golfin'Business en Cyclin'Business die je hebt opgericht. Zag je geen markt voor een tafeltennis-netwerkclub?
Ik kom niet zo vaak tafeltennissers tegen in mijn werk. Misschien is er wel behoefte aan zo'n club, maar ik ga nu eerst de andere twee opbouwen. Met golven zitten we nu op 25 leden, dat mogen er 200 worden.

8 Waarom heb je die clubs opgericht?
Netwerken begint met weggeven. Ik faciliteer voor beide clubs twee evenementen per jaar. Het is leuk om die te organiseren en ik kan de contacten die ik opdoe weer gebruiken voor Stepco en Cranendonck Partners.

9 Je hebt de heao gedaan met heel veel bijvakken. Aan welk vak heb je het meeste tijdens je werk?
Waar ik dagelijks profijt van heb is dat ik op de lagere school mijn typediploma gehaald heb. Ik kan gruwelijk snel typen en dat bespaart me heel veel tijd.

10 Hoe zie jij het it-kanaal in deze crisistijd?
Veel spelers vertonen bunkergedrag. Ze duiken diep weg en wachten tot de wind gaat liggen. Ze reorganiseren intern een beetje en zeggen dat ze klaar zijn voor het moment dat de economie weer aantrekt. Maar terwijl zij afwachten, spelen de concurrenten gewoon buiten en pakken hun klanten af.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3695130). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.