Managed hosting door True

Ictivity adviseert Europarlement over open source

 

Ict-dienstverlener Ictivity heeft via PC-Ware een contract bij het Europees Parlement in de wacht weten te slepen. Ictivity gaat support en expertise leveren voor de J2EE open source-omgeving van het Europese overheidsorgaan.

Het Europees Parlement gebruikt open source-technologie voor het bouwen, ontwikkelen en hosten van de enterprise Java-applicaties en services. Ictivity gaat voor minimaal één jaar proactief advies leveren over open source-oplossingen binnen de ict-omgevingen van het Europees Parlement. De deal houdt vooral ontwikkeling, beheer en consultancy op afroep in.

Kangaroot
‘Dit is een mooi contract wat wij via PC-Ware hebben weten binnen te halen', legt Ictivity-adviseur en Computable-expert Fabrice Mous uit. ‘Ons contract is onderdeel van een mantelovereenkomst dat PC-Ware eerder via een Europese aanbesteding gegund heeft gekregen. Doordat wij voor het open source-deel op afroep beschikbaar moeten zijn, waren wij wel genoodzaakt de Belgische partner Kangaroot in te schakelen. Vanuit Nederland is het namelijk lastig om snel op de locaties in Brussel of Luxemburg te zijn. Straatsburg gaan wij niet bedienen.'

Het contract met Ictivity is voor de duur van één jaar. Bij goed functioneren kan dit contract met meerdere jaren verlengd worden. De J2EE-omgeving van het Europees Parlement werkt vooral met open source-technologieën als JBoss en Tomcat.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3683322). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.