Managed hosting door True

Oracle verliest marktaandeel serververkoop in EMEA

 

HP en Dell hebben in het derde kwartaal van 2010 meer servers weten te verkopen en wisten in marktaandeel te groeien. Oracle zakte in de servermarkt van de vierde naar de vijfde plaats. Dit meldt onderzoeksbureau Gartner.

Volgens Gartner groeide de wereldwijde verkoop van servers in het derde kwartaal van 2010 met 15,3 procent naar een omzet van 12,29 miljard dollar. Het aantal verkochte eenheden nam toe met 14,2 procent toe naar 2,19 miljoen stuks.

De omzet in de EMEA-regio groeide met 7,4 procent naar 3,27 miljard dollar. De afzet van het aantal eenheden in de EMEA-regio nam toe met 10,4 procent naar 581.294 stuks. Er werd vooral veel verkocht in Oost-Europa; daar werd een groei bereikt van 33 procent. De omzet in West-Europa groeide met 5,7 procent en de verkoop van het aantal eenheden met 8,8 procent.

HP wist in marktaandeel te groeien en is wat omzet betreft marktleider in de EMEA-regio met 42,1 procent. IBM bezet de tweede plaats met 25,8 procent marktaandeel. Dell zag zijn marktaandeel toenemen naar 25,8 procent. Fujitsu staat op de vierde plaats met 6,3 procent.

Oracle daalde van de vierde naar de vijfde plaats met een aandeel van 6,2 procent. Het zag de verkoop van zijn servers in het derde kwartaal dalen met 20,7 procent naar 203,35 miljoen dollar. De verkoop van het aantal eenheden daalde met 35,3 procent naar 10.098 stuks. Gartner zegt dat Oracle hard moet gaan werken om van zijn nieuwe hardwarebusiness een succes te maken.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3682949). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Reacties

De kwaliteit van Sun / Oracle hardware is uitermate goed, daarom is het zo zonde dat het inkoop- en leveringsproces bij Oracle zo moeizaam verloopt.
Als dit (weer) soepel verloopt zie ik de omzet zo weer groeien. Hoewel HP, Dell en IBM de eerste drie plekken zullen blijven bezetten.

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.