Managed hosting door True

Qurius richt hostingcentrum in bij KPN

 

Ict-dienstverlener Qurius brengt de hosting van zijn eigen ict en die voor zijn klanten onder in het KPN Cybercenter in Aalsmeer. De dienstverlener uit Zaltbommel huurt nu nog ruimte in het datacentrum Interconnect in Den Bosch. Die ruimte voldoet volgens Qurius niet meer aan de huidige eisen. Op termijn zullen alle klanten overgaan naar de locatie in Aalsmeer. Die colocatie sluit volgens het bedrijf ook beter aan bij de milieudoelstellingen. Qurius wil in 2014 100 procent duurzaam werken.

Het cybercenter van KPN in Aalsmeer, dat een datavloer van 5500 vierkante meter heeft, voldoet volgens Qurius aan de laatste milieu- en duurzaamheideisen. De dienstverlener uit Zaltbommel krijgt een afgesloten ruimte waarin de systemen op eigen hardware draaien. In de overgangsperiode blijft het Bossche datacenter in gebruik. Vanaf  januari 2011 moeten de eerste klanten van Qurius worden bediend vanuit Aalsmeer.

Tienduizend gebruikers
Bij de inrichting van het hosting center zijn medewerkers van de Duitse tak van Qurius betrokken. Zij bouwen aan een capaciteit van in eerste instantie ongeveer tienduizend gebruikers. Het gaat om tien klanten met ongeveer duizend gebruikers, laat een woordvoerder weten.

Vanuit het KPN Cybercenter levert Qurius ontwerp, infrastructuur, implementatie en systeembeheer van op Microsoft gebaseerde bedrijfsautomatisering.

Zakelijker
Leen Zevenbergen, sinds januari 2010 algemeen directeur van Qurius, verwacht dat het verlieslatende bedrijf in 2011 weer winst maakt. Daarvoor moet zijn bedrijf wel zakelijker worden, vertelde hij in september 2010 eerder aan de redactie van CRN en Computable.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3682269). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.