Managed hosting door True

HP en Epson groeien in printingmarkt West-Europa

 

De verkoop in de printingmarkt van West-Europa trekt aan, aldus marktonderzoeksbureau Context. HP en Epson waren de enige partijen die groei boekten. Canon, Lexmark en Samsung verloren marktaandeel. De verkoop van Brother-printers bleef stabiel.

De omzet groeide met 6,5 procent, vooral dankzij een grotere vraag in Duitsland en Frankrijk. Maar niet overal was er groei. De Britse markt zag een daling van 5,8 procent. Veel bedrijven consolideren hun printerpark om kosten te besparen. Dat is ook te zien aan de verkoopcijfers van diverse soorten printers. 

De verkoop van all-in-one inkjet en inkjet printers daalde met 11,7 en respectievelijk 16,2 procent. De verkoop van matrixprinters daalde met 21,7 procent.

All-in-one lasers waren in trek en groeiden met 46,2 procent. Mfp's met copierfuncties groeiden met 61,6 procent. Single function laser printers groeiden met 28,1 procent.

HP en Epson waren de enige partijen die groei boekten. Canon, Lexmark en Samsung verloren marktaandeel. De verkoop van Brother printers bleef stabiel.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3672666). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.