Managed hosting door True

Markt voor datacenterinfrastructuren zit in de lift

 

De wereldwijde markt voor datacenterinfrastructuren zat in het tweede kwartaal van 2010 in de lift. De omzet nam met bijna zeven procent toe, zo meldt onderzoeksbureau IDC.

De wereldwijde markt voor datacenterinfrastructuren bestaat uit power distribution units (pdu's), uninterruptible power supplies (ups), koeling en racks. De markt groeide in het tweede kwartaal qua omzet met 6,9 procent. Het aantal verkocht eenheden nam toe met 3,6 procent. Dit staat in het Worldwide Quarterly Datacenter Infrastructure QView van onderzoeksbureau International Data Corporation (IDC). Volgens IDC herstelt de datacenterinfrastructuurmarkt zich na een periode van recessie. Dat komt doordat er door hostingpartijen en wholesale datacenterleveranciers veel nieuwe datacenters worden gebouwd en oude, energieslurpende apparatuur wordt vervangen door nieuwe apparaten.

Leveranciers Emerson Network Power en Liebert leiden de markt voor datacenterkoeling. Samen zijn ze goed voor 47,9 procent van de omzetten in het tweede kwartaal van het tweede kwartaal 2010. APC by Schneider Electric zag zijn omzetaandeel met 3,3 procent dalen, maar het leidt nog steeds de markt voor datacenter power distribution units (pdu) met 29,1 procent. In de markt voor datacenterracks won HP van Emerson. HP heeft nu 22,5 procent omzetaandeel. In de markt voor datacenter uninterruptible power supplies (ups) steeg het omzetaandeel van Eaton met 0,8 procent naar 30,2 procent.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3672611). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.