Managed hosting door True

IDC: Nederland voorloper SaaS in Europa

 

Nederland is voorloper op het gebied van software-as-a-service (SaaS) in Europa. In de Benelux en de Scandinavische landen wordt op dit moment het meeste gebruik gemaakt van SaaS, zo blijkt uit onderzoek van IDC. De verwachting voor 2011 is dat it-afdelingen in de Benelux samen minimaal 120 miljoen euro zullen spenderen aan SaaS-diensten.

IDC, een onderzoeksbureau binnen de ict-branche, ziet een duidelijke groei in het gebruik van online softwarediensten. Volgens hen loopt de Benelux hierin voorop. ‘In 2009 was 2 procent van alle gekochte software (licentie/abonnementen en onderhoud) in de Benelux op SaaS gebaseerd. We verwachten dat dit aandeel op 10 procent ligt in 2014', aldus Bo Lykkegaard, program director, European Enterprise Applications, bij IDC. De verwachting is dat de markt sterk groeit. ‘In 2009 was de SaaS-markt in de Benelux 100 miljoen euro waard. Wij verwachten van nu tot 2014 jaarlijks een groei in de dubbele cijfers', aldus Lykkegaard. Naast de Benelux en de Scandinavische landen wint SaaS ook steeds meer aan populariteit in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk.

Binnen SaaS lopen enterprise resource management (erm) applicaties voor op andere software, zo meent IDC: ‘Ongeveer vier procent van de erm-applicaties die gebruikt zijn in 2009 binnen de Benelux zijn cloud services of SaaS gebaseerd.' Binnen de online diensten ziet IDC een belangrijke speler in online boekhoudspecialist Twinfield.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3672504). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.