Managed hosting door True

Atos Origin groepeert consultancy-activiteiten

 

It-dienstverlener Atos Origin gaat de business en it consultancy-activiteiten wereldwijd groeperen in één divisie, Atos Consulting genaamd. Met deze ingreep hoopt het bedrijf een grotere rol te kunnen spelen in consultancyprojecten op internationale schaal.

Atos Consulting groepeert ruim 2500 mensen en vindt in zijn klantenbestand onder meer ABN Amro, BNP Paribas, Peugeot en Vodafone terug. Wilbert Kieboom, bij Atos Origin verantwoordelijk voor deze nieuwe divisie, kijkt vol vertrouwen naar de effecten van deze ingreep: "Consultancy is niet meer weg te denken in de verdere groei van onze onderneming. Adviesdiensten worden veelal verbonden aan oplossingen waarbij ook systeemontwikkeling en uitbesteding een belangrijke rol spelen."
 
Tegelijk maakte Atos Origin ook de halfjaarcijfers bekend. In de eerste helft van 2004 werd een omzet gerealiseerd van 2,65 miljard euro, een stijging van 72 procent vergeleken met vorig jaar. Deze stijging heeft alles te maken met de overname van Sema Group. Vergeleken met de omzet van beide bedrijven afzonderlijk is er een lichte daling van 1,3 procent. De nettowinst voor eenmalige posten en afschrijvingen van goodwill bedraagt 112 miljoen euro. Vergeleken met de gecombineerde resultaten van vorig jaar betekent dit een stijging van 18 procent.
 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/366437). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.