Managed hosting door True

Mobiele markt biedt Intel-kanaalpartners groeikansen

 

Intel-resellers moeten inspelen op de snelgroeiende markt van verschillende mobiele apparaten die in verbinding staan met internet. Er zijn tal van kansen, zoals het plaatsen van ssd's in notebooks en het beheer van mobiele pc's met vPro. Dit zei Jon Sumner, Intel channel manager voor West- en Centraal-Europa tijdens de Intel Channel Conference (ICC), die afgelopen donderdag gehouden werd in Vianen.

Tijdens het evenement presenteerde Intel zijn kanaalvisie- en -strategie voor het komende jaar. Tal van kanaalpartners, oem-partners en system integrators waren aanwezig met hun nieuwste producten. In de keynote ‘State of the Channel in the Netherlands' van Jon Sumner, Intel channel manager voor West- en Centraal-Europa, ging hij in op de snelgroeiende markt van verschillende mobiele apparaten die in verbinding staan met internet, zoals iPads, notebooks, netbooks en smartphones. Sumner: ‘De mobiele markt is een groeisegment waar Intel-resellers in moeten springen. Er zijn wereldwijd nu drie tot vier miljard verschillende mobiele apparaten die verbinding maken met internet. Die markt groeit naar acht tot tien miljard in 2015 en in 2020 hebben we 25 tot 30 miljard van dergelijke mobiele apparaten. Deze apparatuur kun je voorzien van Intel-producten en oplossingen die gebaseerd zijn op onze technologie, bijvoorbeeld Atom-chips voor high performance computing of Xeon-processors voor servers en storage. Ook kun je ssd's installeren op notebooks en netbooks. Onze ssd's zijn nu aantrekkelijker geprijsd voor notebooks. Op dit gebied veerwachten we een meer dan gemiddelde groei, onder andere dankzij de komst van cloud computing en nieuwe datacenters.'

Intel komt met een nieuw processorplatform, dat is geoptimaliseerd voor smartphones en tablet-pc's. Het vernieuwde Atom-processorplatform wordt door de chipfabrikant omschreven als een 'systeem-op-een-chip'. Behalve een centrale processor met geïntegreerde multimediamogelijkheden is er een gespecialiseerde chip voor input en output, en één voor energiebeheer. Het platform is ontworpen voor mobiele besturingssystemen MeeGo en Android.

Resellers kunnen zich certificeren als Intel Technology Provider Expert. Zij kunnen dan Intel-gebaseerd oplossingen leveren, zoals Intel-processors met servers en virtualitiesoftware van VMware, of de pc-beheeroplossing vPro. Deze is geschikt voor midden- en kleinbedrijven die streven naar minder energiegebruik, meer efficiëntie en continuering van hun business. Met Intel vPro worden pc's gecentraliseerd en makkelijker beheerd doordat hardware- en software-inventarisaties remote worden uitgevoerd. Het aan- en uitzetten van pc's wordt centraal aangestuurd, zodat belangrijke updates altijd uitgevoerd kunnen worden. Verder biedt vPro diagnostische en herstelprogramma's en een proactieve beveiliging. Pc's met vPro-technologie gebruiken minder energie, volgens de leverancier. Dat levert weer kostenbesparingen op. vPro wordt vaak in combinatie met Microsoft System Center Configuration Manager (SCCM) toegepast. De remote management vPro ondersteunt diverse merken pc's (desktops en notebooks), zoals van Acer, Fujitsu Siemens en Lenovo. Deze techniek maakt het mogelijk om pc's eenvoudiger en veilig vanaf een centrale locatie te beheren.

Intel wil de verkoop van op Atom-gebaseerde netbooks onder meer vergroten via AppUp, een online applicatiewinkel die momenteel nog in beta is, maar in opzet lijkt op Apple's populaire App Store. In december 2009 kwam Intel met een softwareontwikkel-kit (SDK) voor op Atom-gebaseerde netbooks, waarmee ontwikkelaars applicaties voor Windows- en Moblin-Netbooks kunnen bouwen. Volgens Sumner doen er meer partijen mee, zoals het Symbian AmiGO OS van Nokia, dat in 2011 beschikbaar komt voor de markt.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3661885). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.