Managed hosting door True

MarketCap start webportal CloudVision.eu

 

CloudVision, een webportal voor cloud computing, is van start gegaan. Het is een initiatief van MarketCap International. Op dit moment doen een tiental leveranciers van cloud-based toepassingen mee als participant.

CloudVision beschouwt cloud computing naast high performance workplace als een van de belangrijkste ict-ontwikkelingen. Cloud computing kent vele stromingen, zoals hosting, managed services, cloud communication, software as a service (SaaS), platform as a service (PaaS) tot infrastructure as a service. Al deze fenomenen krijgen aandacht binnen het CloudVision-concept.

Alfred den Besten, directeur van MarketCap: "Leveranciers krijgen te maken met een businessmodel dat niet meer is gebaseerd op licenties, implementatie en consultancy-inkomsten, maar op het daadwerkelijk gebruik. Eindgebruikers profiteren hiervan, omdat ze hierdoor flexibeler kunnen werken en er geen of nauwelijks initiële investeringen noodzakelijk zijn. Betaling zal pay-per-use zijn, it utilities".

CloudVision helpt eindgebruikers een beter inzicht te verkrijgen in de mogelijkheden van cloud computing in het algemeen, in de mogelijke en onmogelijke toepassingen en in het leveranciersaanbod. Aanbieders krijgen inzicht in de behoeftes van eindgebruikers en de wijze waarop ze deze markt kunnen benaderen.

Op CloudVision.eu wordt het laatste en meest relevante nieuws over cloud computing gepubliceerd. Een redactie van MarketCap-consultants en externe experts verzorgt (inter)nationaal nieuws over een breed scala aan thema's. Ook komt er een koppeling met een van de grootste Nederlandse kennisportals, waarbij zowel informatie als toegang tot de experts ontsloten wordt voor de eindgebruikers. De eindgebruikers treffen hier informatie over de aanbodzijde, specialisaties naar bijvoorbeeld sectoren, diensten of producten en een kwaliteitsoordeel over het aanbod. Dit oordeel wordt door de eindgebruikers zelf verzorgd. Zij delen ervaringen en kunnen een cijfermatig oordeel geven over diverse aspecten van een cloud-dienst.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3645626). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.