Managed hosting door True

iPhone 4 'Antennagate' projectleider naar Cisco

 

Diverse bronnen melden dat netwerkleverancier Cisco de voormalige topmanager van Apple en IBM, Mark Papermaster, heeft aangenomen voor zijn core networking business team. Dit meldt onder andere The Wall Street Journal. Papermaster verliet Apple afgelopen zomer. Dat gebeurde na diverse berichten over de softwarefout van de iPhone 4 en de slecht functionerende antenne.

Papermaster rapporteert bij Cisco aan John McCool, senior vice president en general manager van de datacenter, switching en services group. Hij wordt verantwoordelijk voor de ontwikkeling van chips voor de Cisco-switches, aldus The Wall Street Journal. Papermaster werkte ruim 25 jaar voor IBM en sinds november 2008 als directeur voor de hardwareontwikkeling bij Apple.

Papermaster verliet Apple afgelopen zomer 2010. Dat gebeurde na diverse berichten over de softwarefout van de iPhone 4 en de slecht functionerende antenne. Meteen nadat de eerste iPhone 4-smartphones over de toonbank gingen, kreeg fabrikant te horen dat er antenneproblemen zouden zijn. Wie zijn nieuwe iPhone op een bepaalde manier in de hand hield, zag het gsm-signaal snel dalen. En dat terwijl een van de nieuwigheden net een verbeterde ingebouwde antenne zou zijn.

In een open brief aan de klanten schreef Apple afgelopen juli dat er geen probleem met de ontvangst of antenne van de iPhone 4 is, maar dat een jarenlange softwarebug aan de basis van de klachten ligt. Apple zegt dat het een volledig verkeerd algoritme gebruikt heeft voor de berekening van de signaalsterkte: zeg maar het aantal ‘streepjes' dat je op het scherm ziet verschijnen bij het antennepictogram. Of anders gezegd: als een iPhone vier streepjes toonde, had hij er eigenlijk maar twee moeten tonen. Niet alleen voor de iPhone 4, maar voor alle iPhone-modellen is dat momenteel het geval, aangezien het een softwarefout is die al sinds de allereerste iPhone bestaat, geeft de fabrikant toe.

Papermaster komt in een bedrijf terecht waar de meeste topmanagers niet zomaar vertrekken. Alleen senior vice president Tony Bates nam dit jaar afscheid van Cisco. Hij is nu ceo van Skype.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3645485). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.