Managed hosting door True

Alcatel-Lucent verhuist naar één locatie

 

Technologiebedrijf Alcatel-Lucent voegt in de tweede helft van 2011 zijn twee Nederlandse vestigingen samen op een nieuwe locatie. Daarmee hoopt het bedrijf het cultuurverschil tussen de fusiepartners Lucent Technologies en Alcatel te slechten en er één club van te maken. Dat vertelt directeur Jeanine van der Vlist van Alcatel-Lucent Nederland. Haar bedrijf is momenteel gevestigd in het Zuid-Hollandse Rijswijk en in Hilversum.

De onderneming heeft inmiddels een shortlist van mogelijke locaties opgesteld. Er wordt gezocht naar een bestaand pand in de driehoek Amsterdam-Zoetermeer-Utrecht. Volgens Van der Vlist zitten daar de meeste klanten en concurrenten en wonen er veel van de medewerkers. Voor nieuwbouw zou het tijdschema te krap zijn, zegt ze. Het besluit om te centraliseren levert ook een kostenbesparing op.

Alcatel-Lucent is in 2006 voortgekomen uit de fusie tussen het Franse Alcatel en het Amerikaanse Lucent Technologies. Na de fusie bleef zowel het Alcatel-pand in Rijswijk als de Lucent-locatie in Hilversum behouden. Dat heeft volgens Van der Vlist niet bijgedragen aan een nieuwe gezamenlijke bedrijfscultuur. In Rijswijk werken momenteel 104 medewerkers en in Hilversum 166.

Van der Vlist vertelt dat het cultuurverschil langzaam verdwijnt, maar voor buitenstaanders nog altijd merkbaar is. Medewerkers van Franse organisaties zijn volgens haar vaak hiërarchisch en traditioneel ingesteld, terwijl in Noord-Amerikaanse bedrijven juist zelfstandigheid en ondernemerschap belangrijk is.

Jeanine van der Vlist staat sinds begin 2010 aan het roer van de Nederlandse organisatie. Ze ontving in oktober 2010 de Computable award voor CEO van het jaar. Dat vond de topvrouw 'gaaf' omdat het een publieksprijs is en niet door een jury is bepaald.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3644433). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.