Managed hosting door True

Avaya heeft nieuwe virtuele datacenterstrategie

 

Avaya, leverancier van communicatiesystemen, software en services voor de zakelijke markt, introduceert een nieuwe architectuur voor datanetwerken. Hiermee kunnen grotere organisaties de voordelen van virtualisatie eenvoudiger en kostenefficiënter benutten.

De technologie is gebaseerd op een nieuwe, bedrijfsomspannende architectuur en stelt cio's en it-afdelingen in staat om in te spelen op de snel groeiende vraag naar nieuwe content en zakelijke samenwerkingsapplicaties, aldus de leverancier. 

Met de Avaya Virtual Enterprise Network Architecture (Avaya Vena) kunnen organisaties hun bedrijfsapplicaties en netwerkdiensten binnen en tussen datacenters en campus netwerken optimaliseren. Vena zorgt voor lagere kosten en verbetert de responstijden door optimalisatie van de netwerkverbindingen tussen applicatieservers en de eindgebruikers, beweert de leverancier. Dat gebeurt door een rechtstreekse end-to-end-verbinding tussen de desktop en het datacenter op te zetten. Daarnaast beperkt het mogelijke risico's voor it-verantwoordelijken omdat het de noodzaak van netwerkaanpassingen beperkt en configuratiebeheer (provisioning) en policy-configuraties versimpelt. Bovendien biedt het nieuwe, eenvoudiger hanteerbare tools voor netwerkbeheer, aldus de leverancier.

Ter ondersteuning van Vena kondigt Avaya een serie nieuwe samenwerkingsverbanden met onder meer VMware, QLogic, Coraid en Silver Peak Systems.

Vena is gebaseerd op open standaarden en Avaya steekt dan ook veel energie in het nastreven en uitbouwen van samenwerkingsverbanden met technologische partners die deze architectuur ondersteunen. Zo zijn er tal van andere bedrijven die zijn toegetreden tot Avaya's DevConnect-programma. Dit programma richt zich op het ontwikkelen, vermarkten en verkopen van innovatieve producten van derden die samenwerken met de technologie van Avaya.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3642703). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.