Managed hosting door True

Cisco: cijfers Q1 stabiel, maar ook wat tegenvallers

 

Cisco heeft in het eerste kwartaal van zijn boekjaar goede omzet- en winstcijfers laten zien. Maar er zijn uitdagingen, zoals het verlies van klanten uit de overheidsector en de dalende verkoop van set-top boxes voor kabel-tv. Daardoor werd er een omzet van 500 miljoen dollar gemist. Dat leidde tot een daling in aandelenwaarde van 13,5 procent.

Cisco heeft op 30 oktober 2010 zijn eerste kwartaal van het fiscale jaar 2011 afgesloten. De omzet in dit kwartaal bedraagt 10,75 miljard dollar (19,2 procent hoger in vergelijking met het eerste kwartaal van 2010). De nettowinst van het eerste kwartaal, op basis van GAAP, kwam uit op 1,9 miljard dollar, ofwel 0,34 dollar per aandeel, een stijging van 13,3 procent ten opzichte van de winst per aandeel in het eerste kwartaal van 2010.

Op basis van non-GAAP kwam de nettowinst uit op 2,4 miljard dollar. Dat is 13,9 procent hoger dan de winst in hetzelfde kwartaal een jaar eerder (2,1 miljard dollar). De nettowinst per aandeel op basis van non-GAAP bedroeg 0,42 dollar per aandeel. Een jaar eerder was dat 0,36 dollar per aandeel; een stijging van 16,7 procent.

Cisco-ceo John Chambers zegt in het tweede kwartaal een omzetgroei te halen van 3 tot 5 procent. Over het hele jaar 2011 wordt een groei verwacht van 9 tot 12 procent. Dat is minder dan de analisten verwachten. Die gingen uit van een omzetgroei van 13 procent in het tweede kwartaal en 13,1 procent voor het hele jaar 2011. 

Uitdagingen

Er werd 500 miljoen dollar minder omgezet dan in het eerste kwartaal werd verwacht. Vooral de Amerikaanse overheid kocht minder Cisco-oplossingen in; er was hierbij sprake van een daling van 25 procent. Ook Europese overheden hielden vaker de hand op de knip. De verkoop van set-top boxen voor kabel-tv in Noord-Amerika daalde met 40 procent. Cisco moet ook meer concurreren op het gebied van security, wireless lan en application delivery networking. Chambers erkent dat Juniper en F5 Networks marktaandeel hebben gepakt.

Groei

Datacenters, collaboration en video zijn de snelstgroeiende oplossingen van Cisco. De omzet uit datacenters groeide op jaarbasis met 59 procen en collaboration met 45 procent. Cio's en it-managers kopen ook vaker videoconferencing oplossingen in. Cisco zegt het komend jaar in marktaandeel verder te groeien in video, collaboration, data center, virtualisate, cloud, emerging countries en smart connected communities. Chambers zegt op lange termijn goede zaken te gaan doen rond smart grid, sport en entertainment, virtuele gezondheidszorg en educatie.

De verkoop van ASR edge routers groeide op jaarbasis met 200 procent. De verkoop van het Unified Computing System (UCS) groeide met 550 procent en is goed voor 500 miljoen dollar omzet.

Chambers zegt over de resultaten: 'We laten solide financiële resultaten zien in een uitdagende economische omgeving. Hoewel kapitaaluitgaven in sommige delen van onze organisatie achterbleven, zien we in de gebieden die we kunnen controleren en beïnvloeden, het succes en het belang van onze strategie. Dankzij onze marktpositie, continue productinnovatie, marktaandeel momentum en operational excellence zijn we goed voorbereid op de toekomstige groei en de benodigde flexibiliteit. Tegelijkertijd versterken we onze rol als betrouwbare zakenpartner voor onze klanten.'

Nederland

Cisco is te spreken over de goede resultaten van Cisco Nederland en de andere landen in de Noord-Europese regio. 'Wij zijn zeer positief over het feit dat Nederland een sterke groei heeft laten zien in het afgelopen kwartaal. Deze groei was merkbaar in alle segmenten van de markt. Met name de interesse in onze video- en datacenter-gerelateerde architecturen zien we als zeer belangrijk voor ons succes nu en in de toekomst, waarbij de toepassing hiervan kan bijdragen aan de concurentiekracht van de Nederlandse economie', aldus Coks Stoffer, algemeen directeur van Cisco Nederland.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3642414). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Reacties

500 miljoen dollar aan Cisco UCS servers lijkt me inderdaad een fantastisch resultaat!

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.