Managed hosting door True

Microsoft introduceert Hyper-V Cloud

 

Microsoft introduceert Hyper-V Cloud, een reeks programma's en een productaanbod dat het volgens de leverancier voor bedrijven makkelijker maakt om een private cloud-infrastructuur in te richten op basis van het Microsoft Windows Server platform.

Dell, Fujitsu, Hitachi, HP, IBM en NEC hebben zich inmiddels aangemeld als Hyper-V Cloud-partners en werken met Microsoft samen om vooraf infrastructuren en diensten aan te bieden waarmee organisaties sneller private clouds kunnen implementeren.  "In Nederland zien wij een duidelijke wens van klanten om gebruik te maken van de voordelen van cloud computing, maar zonder de grip op de eigen it te verliezen. De combinatie van private- en public clouds zorgt voor meer flexibiliteit en voordeliger manieren om it-diensten te bieden. Zij willen echter wel controle en inzicht behouden", zegt Michel N'Guettia, Server Business Group Lead van Microsoft Nederland. Hij vervolgt: "Klanten hebben meer keuze waar hun diensten worden ondergebracht; in het eigen datacenter, in het datacenter bij de hoster of in een publieke cloud (zoals Windows Azure). De keuze zal afhangen van eisen op het gebied van wet en regelgeving, schaalbaarheid van applicaties en kosten voor beheer en onderhoud. Hyper-V Cloud geeft organisaties een betaalbare oplossing voor het inrichten van een private cloud, met een migratiepad naar de publieke cloud. Door geïntegreerde beheertooling en identity management kunnen it-diensten end-to-end worden beheerd, in de private én publieke cloud."

Hyper-V Cloud en het Windows Server-platform
Met het nieuwe Hyper-V Cloud Fast Track-program zeggen Microsoft en zijn partners een brede keuze aan vooraf definieerde en gevalideerde configuraties voor private clouds te leveren. Het programma bestaat uit software voor virtualisatie en beheer, en componenten voor gegevensverwerking, opslag en het netwerk. De private cloud-oplossing van Microsoft is gebaseerd op de virtualisatiemogelijkheden van het serverplatform met Windows Server Hyper-V. Microsoft System Center biedt daarbij alle onderdelen die organisaties nodig hebben om private clouds te implementeren.

Als onderdeel van het Hyper-V Cloud Fast Track-programma hebben Microsoft en HP gezamenlijk de HP Cloud Foundation for Hyper-V ontwikkeld: een referentiearchitectuur die HP BladeSystem Matrix, Microsoft System Center en Microsoft Windows Server 2008 R2 Hyper-V integreert. Deze architectuur biedt een bewezen fundament voor het draaien van bedrijfsapplicaties binnen een private cloud-omgeving. Deze oplossing zorgt voor een kortere implementatietijd en voor het dynamisch aanpassen van fysieke en virtuele resource pools en biedt uitgebreid beheer van een met Hyper-V gevirtualiseerde infrastructuur en applicaties. Daarnaast levert HP de HP CloudStart for Hyper-V-diensten, die gebaseerd zijn op de HP Cloud Foundation for Microsoft Hyper-V. Met deze diensten kan binnen 30 dagen na installatie van hardware en software een volledig operationele private cloud gerealiseerd worden, aldus de leveranciers.


Daarnaast heeft Microsoft nog een aantal andere onderdelen van Hyper-V Cloud aangekondigd:

• Hyper-V Cloud Service Provider Program: meer dan 70 service providers wereldwijd bieden de infrastructuur als een kant-en-klare, volledige gehoste dienst die gebouwd is op Microsoft-technologie. Deze optie biedt een snelle en voordelige implementatie van cloud diensten, zowel private als public. Tot deze service providers behoren Korean Internet Data Center; Fasthosts (UK, VS); Agarik (Frankrijk) en Hostway Corporation (VS, UK, Nederland, Duitsland, Frankrijk, België en Roemenië).

• Hyper-V Cloud Deployment Guides: voor klanten die hun eigen clouds willen bouwen op basis van hun huidige infrastructuur biedt Microsoft nu tools en richtlijnen die zijn gebaseerd op expertise die door Microsoft Consulting Services de afgelopen jaren bij honderden klanten heeft opgebouwd. Dit onderdeel van het Hyper-V Cloud-programma zorgt voor optimale flexibiliteit, controle en aanpassingsmogelijkheden.

• Hyper-V Cloud Accelerate: om dit allemaal samen te binden investeert Microsoft aanzienlijk om klanten en partners te helpen met evaluaties, proof-of-concepts en het in productie nemen van een public cloud. Deze diensten worden geleverd via Hyper-V Cloud Services van Microsoft Consulting Services en ongeveer 1400 gekwalificeerde leden van het Microsoft Partner Network.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3630230). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.