Managed hosting door True

Dell is beste pc-recycler

 

Dell heeft, in de VS, het beste recyclageprogramma van alle pc-fabrikanten. Dit meldt het Belgische Data News.

Dat blijkt uit een ranglijst van de Amerikaanse Electronics TakeBack Coalition, die elektronicarecyclage in het oog houdt. "Consumenten moeten, als ze op zoek zijn naar 'groene elektronica' ook het recyclageprogramma van het bedrijf onder loep nemen", stelt de organisatie in een persbericht.

De lijst geeft scores aan fabrikanten voor verschillende onderdelen van hun recycle-programma. Zo onderzoekt de organisatie onder meer of er overal in het land terugname mogelijk is, of het programma effectief en transparant is, of ook bedrijven er gebruik van kunnen maken en of hergebruik van onderdelen wordt aangemoedigd.

Dell haalt met een score van 57 op 100 een 'B'-stempel in de lijst, het hoger dan alle ander pc-fabrikanten, maar ook dan alle tv-makers, printerbouwers en spelconsoleproducenten. Asus haalt een B-, Apple een C+. Zwakke scores zijn er voor Acer (D) en Lenovo (D-). Ook Microsoft en Nintendo, bij de gameconsoles, hebben een D- gekregen.

Helemaal triest is het gesteld met de printerbedrijven, waarbij enkel HP een aanvaardbare C- haalt. De rest - Brother, Epson, Lexmark, Kodak en Canon - scoren een schabouwelijke F.

Greenpeace
Leg je de lijst van de Electronics TakeBack Coalition naast de scorecard van Greenpeace over hoe 'groen' elektronicaproducenten zijn, dan zijn er wel wat verschillen. Zo haalt Dell in die lijst slechts 4,9 op 10, povere middenmoot en een achteruitgang ten opzichte van de vorige lijst van Greenpeace. Op vlak van e-afval doet Dell het niet zo slecht, maar Greenpeace geeft het pc-bedrijf opvallend genoeg wel precies slechte punten voor... de hoeveelheden die het bedrijf recyclet.

In de lijst van Greenpeace staan Nokia en Sony Ericsson bovenaan. Helemaal onderaan staan Microsoft, Nintendo en Toshiba. En ook LG en Lenovo bevestigen hun weinig groene imago.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3621854). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.