Managed hosting door True

Aantal werkloze ICT'ers daalt minimaal

 

In september 2010 daalde het aantal werkzoekende automatiseerders licht tot 10.269. In de maanden augustus en juli lag het aantal werkloze ict'ers op respectievelijk 10.381 en 10.314. Al vanaf november 2009 ligt het aantal werklozen in de ict-sector op iets meer dan tienduizend, met een piek in de maand februari 2010 (10.524). Dit blijkt uit cijfers van uitkeringsinstantie UWV.

Volgens het UWV Werkbedrijf is de algehele werkloosheid afgelopen september met tweeduizend gedaald tot 412.000. In augustus telde de uitvoeringsinstantie nog 414.000 werkzoekenden. Sinds een half jaar daalt de werkloosheid in Nederland met gemiddeld zesduizend personen per maand.

In de ict-sector is zo'n dalende trend minder duidelijk zichtbaar. Soms daalt het aantal werklozen in een maand wat, soms is er een lichte stijging zichtbaar. In de gegevens van het UWV is ook de technische automatisering meegenomen. Die tak heeft met 515 werkzoekenden in september veel minder last van de economische dip dan de administratieve automatisering (9.531 werklozen). Ook is er nog een categorie wetenschappelijke ict, waarbij 223 mensen op zoek zijn naar een baan. Van de 9.531 werklozen uit de administratieve ict hebben 3.776 automatiseerders een middelbare beroepsachtergrond; 5.755 mensen werkten in hogere functies.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3601655). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.