Managed hosting door True

Citrix boekt meer omzet en winst in Q3 2010

 

Citrix Systems heeft de financiële resultaten bekend gemaakt over het derde kwartaal van het boekjaar, dat eindigde op 30 september 2010.

In dit het derde kwartaal behaalde Citrix een omzet van 472 miljoen dollar. De omzet in hetzelfde kwartaal van 2009 bedroeg 401 miljoen dollar, wat een stijging betekent van 18 procent. De nettowinst in het derde kwartaal was 88 miljoen dollar (of 0,46 dollar per aandeel), dat is meer dan de 53 miljoen dollar in hetzelfde kwartaal vorig jaar.

Belangrijkste resultaten uit het derde kwartaal van 2010 ten opzichte van het derde kwartaal in 2009 zijn onder andere:
• Inkomsten uit productlicenties stegen met 18 procent;
• Inkomsten uit licentie-updates stegen met 15 procent;
• Inkomsten uit online diensten stegen met 16 procent;
• Inkomsten uit technische diensten, waaronder consultancy, training en technische ondersteuning, stegen met 30 procent;
• Een omzetstijging van 9 procent in EMEA.

Andere hoogtepunten van Citrix uit het eerste kwartaal zijn:
• De introductie van een nieuwe versie van XenDesktop waarin twee nieuwe technologieën zijn opgenomen: met XenClient en XenVault worden de voordelen van desktopvirtualisatie uitgebreid naar miljoenen laptopgebruikers. Dankzij deze twee nieuwe technologieën kan de IT-afdeling voortaan ook laptops meenemen in de strategie voor desktopvirtualisatie, aldus Citrix.
• Een samenwerkingmet Cisco: met een gezamenlijke nieuwe desktopvirtualisatie-oplossing kunnen bedrijven eenvoudiger en goedkoper high-definition virtual desktops en applicaties inzetten. De nieuwe Cisco Desktop Virtual Desktop Virtualization Solution met Citrix XenDesktop combineert unified computing van Cisco met de desktopvirtualisatie-technologieën van Citrix, waaronder FlexCast en HDX.
• De introductie van V-Alliance, een partnerprogramma met Microsoft waardoor partners toegang krijgen tot speciale sales- en marketing-tools, maar ook content, demo's, promoties en trainingen.
• De overname van VMLogix, een leverancier van virtualisatie-management voor private en publieke clouds.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3592286). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.