Managed hosting door True

Transacties ict-markt vallen niet terug

 

Deal

Het aantal overnames, fusies en deelnemingen in de Nederlandse ict-markt is ook na de zomervakantie onverminderd doorgegaan. Het afgelopen derde kwartaal leverde 41 transacties op, evenveel als het eerste en tweede kwartaal in 2010 én meer dan een jaar geleden in datzelfde kwartaal. Dat blijkt uit het kwartaaloverzicht van financieel adviesbureau Mazars Berenschot Corporate Finance (MBCF), in samenwerking met Computable.

Normaliter neemt de investeringsdrift in het derde kwartaal af. De zomervakantie is daar debet aan. In het derde kwartaal van 2010 is hiervan echter weinig te merken. Alleen in augustus is het aantal transacties in de Nederlandse ict-markt met zeven beperkt gebleven. In september en vooral juli werd flink geïnvesteerd. MBCF telde samen met Computable uiteindelijk 41 overnames, fusies en deelnemingen. Dat aantal is zowel gelijk aan het aantal geregistreerde transacties in het eerste als het tweede kwartaal van 2010. Vergeleken met het derde kwartaal van 2009 (37 transacties) is er zelfs sprake van een stijging, daar waar het tweede kwartaal van 2010 nog een lichte teruggang noteerde in vergelijking met dezelfde periode een jaar daarvoor.

Buyouts
MBCF telde in het afgelopen kwartaal bijna tien management buyouts. Kapitaal om dit soort transacties te bekostigen komt weer los bij banken. Daarnaast zijjn ook investeringsfondsen en private equity-partijen op zoek naar goede transacties. Daarnaast waren er weer volop strategische acquisities zichtbaar. Het financieel adviesbureau constateerde opnieuw dat er ook in het derde kwartaal, net zoals in voorgaande kwartalen, weinig boedelopkopen vanuit een faillissement hebben plaatsgevonden. Dat effect blijft op de Nederlandse ict-markt beperkt.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3583577). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.