Managed hosting door True

Cisco omarmt en waarschuwt brokers na fraudezaak

 

Cisco moedigt niet-geautoriseerde brokers aan om deel te nemen aan het kanaalprogramma. Doel hiervan is de grijze handel in te dammen. Broker Smith & Associates Europe juicht de plannen toe. De netwerkgigant waarschuwt aan de andere kant brokers die aan ongeoorloofde praktijken doen harder aan te pakken. Deze aankondiging komt vlak nadat de Britse Cisco-afdeling het slachtoffer is geworden van een fraudezaak met een omvang van twaalf miljoen Britse Pond.

Hardware.com, een broker-onderdeel van Britse distributeur Zycko, is inmiddels benadert om Cisco Gold-partner te worden, zo meldt de Britse CRN. Het bedrijf krijgt hierdoor hogere kortingen van Cisco, maar moet wel voortaan alleen inkopen via de officiële kanaalpartners van Cisco.

Cisco beschouwt handelaren in gebruikte Cisco-apparatuur niet als echte resellers. Toch is deze ‘after-sales markt' goed voor vele miljoenen euro's, ook in Nederland. Nederlandse bedrijven kopen netwerkapparatuur en diensten bij brokers in, zoals bij Network Hardware Resale uit Lijnden of Smith & Associates Europe uit Haarlem. Dat komt onder andere door het tekort aan netwerkcomponenten en producten. Omar Beyhum, network sales manager van Smith & Associates Europe, is blij met de nieuwe toenadering van de fabrikant: ‘Voor ons is het duidelijk dat wij brokers toegevoegde waarde leveren aan onze klanten. Hardware.com/Zycko is lid van Uneda, dus verwacht ik dat Cisco nog meer brokers die lid zijn van Uneda zal benaderen met een voorstel om Cisco-partner te worden.'

De netwerkgigant zal brokers die zich schuldig maken aan ongeoorloofde praktijken in de niet-geautoriseerde markt harder aanpakken. Dit zegt de Europese directeur Thierry Drilhon in de Britse CRN. Dit aankondiging komt nadat de Britse Cisco-afdeling het slachtoffer is geworden van een fraudezaak van 12 miljoen pond. Volgens Drilhon zal zijn bedrijf officiële partners altijd beschermen tegen malafide handelaren. De fabrikant zal zich daarom de komende tijd zich meer richten op de aanpak van de grijze handel.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3577472). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.