Managed hosting door True

Ctac ziet af van overname Superp

 

CTAC

Ctac staakt de voorgenomen overname van Superp.

Ctac-dochter IFS Probity ziet af van de voorgenomen overname van SAP-dienstverlener Superp. Ook is besloten om per direct de strategische samenwerking tussen de bedrijven te staken. Financieel-directeur Jan-Willem Wienbelt van Ctac meldt dat hij 'niet tot een acceptabele overname-deal kon komen.' Hij wil verder geen toelichting geven. Grootaandeelhouder Charles Wolters van Superp zegt niets over de stukgelopen overname, behalve dat 'de bedrijven het niet eens zijn geworden'.

In juli 2010 meldde Ctac dat het de krachten tussen IFS Probity en Superp wilde bundelen. Dat moest leiden tot uitbreiding van de SAP-activiteiten in de nutssector, gezamenlijke testdiensten en het samenbrengen van de beheeractiviteiten en managed services van beide bedrijven.

Het is sinds begin 2010 onrustig bij Superp. Het bedrijf heeft schulden en kon een maand de salarissen niet betalen. Bovendien loopt er een rechtszaak over het ontslag van directeur John Hoogendoorn, die vanaf 2008 verantwoordelijk was voor het mkb-onderdeel van het dienstenbedrijf.

Alex Kuin, destijds in de rol van managing director bij Superp, vertelde aan Computable dat de dienstverlener in problemen kwam doordat investeringen in het mkb-pakket Business One onvoldoende opleverde. In juli 2010 besloot SAP-dienstverlener Valor, dat een aparte divisie vormde binnen Superp, zelfstandig verder te gaan.


Redding
Met de voorgenomen overname door Ctac-dochter IFS Probity leek de redding voor het bedrijf dat ongeveer 150 medewerkers telt, nabij.

Superp-aandeelhouder Wolters zegt voor het einde van oktober 2010 meer te kunnen vertellen over de zoektocht naar een nieuwe partij die geïnteresseerd is in een overname. Hij zegt verder dat zijn bedrijf winstgevend is en hoopt voor het einde van het jaar 2010 de bankschulden die het bedrijf heeft te hebben afgelost.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3566170). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.