Managed hosting door True

Verre Oosten achterop in cloud computing

 

Wereldwijd zit cloud computing in de lift, maar het Verre Oosten blijft achter op het westen. De jacht op meer flexibiliteit en kostenbesparingen heeft zeker in de afgelopen paar jaar de belangstelling in het westen voor 'cloud computing' in alle mogelijke vormen snel doen stijgen. Het Verre Oosten (buiten Japan) lijkt om verschillende redenen minder de voordelen ervan te plukken. Dit schrijft het Belgische Data News.

Concreet zien studiebureaus als IDC en de leveranciers van cloud computing drie obstakels, in casu reglementeringen, twijfels over datasecurity en een gebrek aan beschikbare bandbreedte. In het bijzonder dat laatste (in combinatie met minder betrouwbare elektriciteitsnetwerken) zou een belangrijke rem zijn en maakt dat cloud computing momenteel opgang doet in bijvoorbeeld Singapore en Hong Kong.

India en China evenwel echter niet op korte termijn leverancier/datacenterlocatie of gebruiker te worden. Verder blijken bedrijven in een land als China nog heel wat meer terughoudend te zijn om gegevens buiten het bedrijf op te slaan. Dat geldt in het bijzonder voor grote bedrijven in staatseigendom. De groei in die markten zal dan ook in eerste instantie te danken zijn aan kleinere bedrijven, die cloud computing-diensten zullen aanschaffen bij kleinere, lokale leveranciers.

Volgens IDC zou cloud computing in het Verre Oosten (buiten Japan) zo'n 1,3 miljard dollar omzet genereren, tegen ongeveer 68,3 miljard dollar wereldwijd.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3564318). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.