Managed hosting door True

Oracle werkt samen met IBM aan OpenJDK

 

Technologiebedrijven Oracle en IBM gaan samenwerken om het Java-ontwikkelplatform OpenJDK uit te bouwen tot belangrijkste platform voor de ontwikkeling van Java SE-applicaties. OpenJDK is de open source-versie van het Java-platform. Met de samenwerking verbinden beide bedrijven zich aan de beoogde verdere ontwikkeling daarvan. Sinds de overname van Sun Microsystems door Oracle zijn veel ontwikkelaars ongerust over het voortbestaan van Java.

IBM en Oracle willen met de samenwerking laten zien dat beide bedrijven dezelfde toekomst van Java voor ogen hebben. Voor Oracle is het een manier om te laten zien dat het concern de onafhankelijke ontwikkeling van de Java-technologie respecteert. IBM toont met de steun aan OpenJDK dat het bedrijf zijn pijlen niet alleen richt op Apache Harmony. Dat is een alternatieve open source-versie van Java SE, waarmee IBM tot dusver werkte.


Java Standard Edition
De ondernemingen richten hun samenwerking, behalve op OpenJDK, ook op de Java Standard Edition (SE)-specificaties, op de Java-taal, op de Java Development Kit (JDK) en op Java Runtime Environment (JRE).

Oracle nam Sun Microsystems halverwege 2009 over. De programmeertaal Java werd in de jaren '90 ontwikkeld door medewerkers van Sun. In 2007 werd het grootste deel van de broncodes van de Java-technologie vrijgegeven onder de GPL open source-licentie.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3562764). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.