Managed hosting door True

Comstor opent Leap-datacenter voor resellers

 

Distributeur Comstor, onderdeel van de Westcon Group, opent wereldwijd speciale Leap-datacenters voor resellers, waaronder een in Brussel. Leap staat voor learn, experience, architect en plan center.

Leap is speciaal voor resellers die meer ervaring willen opdoen met virtuele datacenters, netwerken en storage. Het gaat hierbij vooral om producten van Cisco, zoals het Unified Computing System (UCS). Verder staan er ook oplossingen van EMC, NetApp, HP, IBM, VMware, Microsoft, Oracle, SAP en andere grote merken op het programma, die goed met Cisco-oplossingen samenwerken, aldus Comstor. De Cisco-distributeur wil de komende maanden resellers en system integrators interesseren voor het Leap Center, waardoor ze meer kennis en kunde kunnen opdoen van het aanbieden van datacenteroplossingen. Daardoor hoeven resellers zelf geen testomgevingen te bouwen, zodat ze klanten sneller complete cloud-gebaseerde datacenteroplossingen kunnen aanbieden, aldus de Westcon Group.

Resellers kunnen samen met hun klanten, zoals cio's en it-managers, ter plekke (on-site) of op afstand (remote) diverse producten en geïntegreerde oplossingen in het Leap Center uitproberen en testen. De distributeur vraagt als tegenprestatie dat resellers de Cisco-oplossingen actief gaan verkopen, vaak in combinatie met virtuele en andere technologieën.

Transformatie

In het Leap Center staan veel oplossingen van Cisco, zoals het Unified Computing System (UCS), core switching en routing, application delivery, datacenter security, gevirtualiseerde unified communications en andere private cloud-oplossingen. Verder staan er dataopslagoplossingen van NetApp en EMC en virtuele applicatieoplossingen van VMware, Microsoft, SAP en Oracle en andere applicaties op het gebied van servers, storage en netwerken. Dean Douglas, ceo Westcon, zegt dat het datacenter inspeelt op de transformatie naar een netwerkcentrische datacenterinfrastructuur. ‘Wij helpen partners bij het oppakken van kansen rond nieuwe datacenteroplossingen.'

Brussel

Het dichtsbijzijnde Leap Center voor Nederlandse resellers staat in Brussel. Ook worden er datacenters geopend in Denver, Sydney en Singapore. Het Leap Center heeft de interesse van Nederlandse resellers zoals Xantes ICT, Openline, Avit, IT Workz, CSC en BP Solutions. Marcel Martens, sales- en marketingmanager van Xantes ICT uit Emmeloord, zegt tegenover CRN zeer enthousiast te zijn en binnenkort naar Brussel af te reizen om het Leap Center te bezoeken en te kijken wat het kan betekenen voor zijn bedrijf en zijn klanten.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3538686). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.