Managed hosting door True

Markt 10 Gbps ethernet switches in de lift

 

De markt voor 10 Gbps ethernet switches (10GE) zit in de lift, meldt onderzoeksbureau Dell'Oro Group. Cisco leidt de markt rond switching. HP is de sterkste in blade switching.

Dell'Oro Group onderzocht de markt van de 10GE built top-of-rack (ToR)-switches, 10GE blade switches voor datacenters, de 10GE koper- en glasvezelpoorten, waaronder 10G Base-T en SFP+ direct attach copper poorten. De markt voor 10GE ToR-oplossingen groeide met meer dan 300 procent in het tweede kwartaal van 2010 en is dit jaar goed voor meer dan 1 miljard dollar omzet. In deze markt zijn partijen actief zoals Arista, Blade, Brocade, Cisco, Dell, Extreme, Force 10, HP en Juniper. Cisco is marktleider in de verkoop van ToR-switches. HP is marktleider in het segment van blade switches.

Volgens de Dell'Oro Group migreren klanten hun servers van multifunctionele 1000 Mbps-connecties naar een oplossing van twee 10GE-connecties. Deze beschikken over functies met hoge capaciteit en de mogelijkheid om ethernet en fibre channel te combineren.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3535963). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.