Managed hosting door True

NetApp groeit dankzij diverse partnerovereenkomsten

 

Dataopslagleverancier NetApp groei dankzij diverse partnerovereenkomsten met andere grote leveranciers, waarbij technologieën worden geïntegreerd. Dat zijn onder andere Microsoft, VMware, Fujitsu, IBM en Cisco. Via resellers, service providers en system integrators worden de gecombineerde oplossingen aangeboden. Dit zegt Peter Wilbrink, country manager van NetApp Benelux, in een gesprek met CRN.

NetApp, dat in Nederland voor meer dan tachtig procent via partners verkoopt, heeft de banden aangehaald met onder andere VMware, Microsoft, SAP en Oracle. Zo kunnen klanten die gebruikmaken van VMware View 4.5 voortaan de unified storage-technologieën van NetApp inzetten voor grotere desktop efficiency. De fabrikant heeft verder nieuwe oplossingen voor storage-management aangekondigd ter ondersteuning van de nieuwe VMware vSphere 4.1.

NetApp werkt ook nauw samen met Microsoft. Zo integreert het zijn beveiligingsoplossingen in de Microsoft Dynamic Data Center Toolkit for Hosters. Deze gezamenlijke oplossing is bedoeld voor cloud service providers die hun mkb-klanten betaalbare oplossingen voor dataprotectie willen bieden. De toolkit biedt voorbeeldcode en ondersteuning voor het opzetten van cloud services, gebaseerd op Windows Server 2008 R2 met Hyper-V en de Microsoft System Center Suite.

Cisco UCS
NetApp werk ook samen Cisco en VMware aan nieuwe oplossingen voor datacenters, aldus Wilbrink. Zo wordt de geïntegreerde netwerkoplossing Cisco Unified Computing System (UCS) gecombineerd met storage van NetApp en virtualisatie van VMware. Deze oplossingen worden inmiddels in Nederland verkocht, onder andere door Telindus-Isit aan it-consultant Korton Group. Telindus-Isit heeft een totaaloplossing geadviseerd die naast UCS bestaat uit een storage-omgeving van NetApp. De softwarelaag van NetApp biedt volgens de dienstverlener flexibiliteit. Dit maakt het mogelijk om een dienst als Korton Online Backup technisch op een eenvoudiger manier aan te bieden.

Ook werken Cisco, NetApp en VMware nauw samen bij het initiatief Imagine Virtually Anything. Wilbrink: 'Ook KPN-Getronics, SLTN/Comparex en PQR bieden gecombineerde oplossingen van NetApp, Cisco en VMware. De partners krijgen verder ondersteuning van ons verkoopteam, dat kennis heeft van verticale markten.'

Fujitsu en IBM
Verder zijn Fujitsu en IBM belangrijke partners, aldus Willbrink. Fujitsu en NetApp werken aan de integratie van NetApp's storage management software in Fujitsu's resource management framework. Dat orchestreert dynamisch servers, netwerken, storage en software in logische systeemplatformen om applicaties on demand te kunnen uitvoeren. De bedrijven hanteren een gezamenlijk go-to-market strategie voor complementaire producten. Daarnaast werken ze aan de integratie van NetApp V-series in Fujitsu Eternus storage-systemen. Sinds kort biedt Fujitsu resellers via distributeur Copaco NetApp-storage.

IBM verkoopt NetApp in oem-verband via de IBM N-series. Dat legt NetApp volgens Wilbrink in Nederland geen windeieren. 'IBM-business partners verkopen deze storage-oplossingen aan klanten als SLTN, Tectrade en Computer SOS.'

Service providers
Een belangrijke groep zijn de service providers en grote partners zoals Terremark, Rackspace, BT en T-Systems (met klanten zoals Shell en Philips), aldus Wilbrink: 'We hebben een speciaal programma voor service providers ontwikkeld, waarmee zij storage-as-a-service (StaaS) via de cloud kunnen aanbieden: het Partner Program for Service Providers. De service providers bouwen een storage service, de partners, zoals resellers en var's, brengen deze naar de markt. We leveren onze storage-diensten via de cloud alleen via partners, zoals Rackspace en Terremark.'

Services
Volgens Wilbrink kunnen partners meer verdienen aan services, zoals disaster recovery, backup en hosting, zoals T-Systems dat met SAP-applicaties doet. De fabrikant biedt zijn partners ondersteuning via het Get Successful-trainingsprogramma met informatie en een toolset, zegt Wilbrink: 'Partners bouwen daarmee een waardepropositie op voor hun eindklant, één oplossing om een efficiënte opslagomgeving te bouwen voor de klant. Efficiency, flexibiliteit en kostenefficiënte consolidatie zijn daarbij de trefwoorden. Samen met de partners worden de cases bij de klant uitgewerkt.'

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3531457). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.