Managed hosting door True

Quint helpt klanten failliet Synotion

 

Quint Wellington Redwood neemt een aantal medewerkers en klanten over van het failliet verklaarde adviesbureau Synotion. Daarmee wordt de voortgang van hun lopende projecten gewaarborgd. Curator Johan Thielen van Bierman Advocaten meldt verder dat één adviseur van Synotion zelfstandig verder gaat met een opdrachtgever. Een aantal andere opdrachtgevers liet weten niet door te willen gaan met een overnemende partij.

Curator Thielen onderzoekt of hij nog de naam Synotion te gelde kan maken (handelsnaam, merkrecht, domeinnaam). Synotion uit Zaltbommel was een adviesbureau dat zich vooral bezighield met sourcing en governance. Eind vorige maand ging het vanwege een gebrek aan voldoende opdrachten failliet. Voor een aantal klanten bracht dit de nodige onzekerheid met zich mee over de voortgang van strategische sourcingprojecten. Managementadviesbureau Quint Wellington Redwood besloot in te stappen en kreeg van de curator tegen vergoeding het recht om die projecten over te nemen inclusief de adviseurs van Synotion die hierbij betrokken waren.

Volgens Arno IJmker, managing partner van Quint, staat de sourcingmarkt onder druk. 'Opdrachtgevers worden steeds selectiever. Je ziet nu dat sommige adviesbureaus hiervan te lijden hebben.' Hij stelt dat zijn bureau echter in staat is te blijven groeien in deze markt.

Neergaande lijn
Het bankroet van Synotion bestaat eigenlijk uit drie faillissementen: Synotion Holding BV en de twee dochters, Synotion Management BV en Synotion Change! BV. In de holding worden ook de aandelen gehouden van een Spaanse vennootschap die zelf niet in staat van faillissement verkeert.

Synotion Management had negen personeelsleden. Daarnaast werd gebruikgemaakt van een netwerk van zelfstandige medewerkers, aldus de curator. Hij stelt dat volgens opgave van het bestuur er bij Synotion sinds 2009 een terugloop in het aantal en de omvang van de opdrachten ontstond met een verliesgevende situatie als gevolg. Diverse ingrepen zorgden korte tijd voor enige verbetering, maar de neergaande lijn zette zich vanaf medio dit jaar voort. Het management besloot uiteindelijk zelf het faillissement aan te vragen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3507510). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.