Managed hosting door True

Producten EMC en VMware verder geïntegreerd

 

EMC heeft de virtualisatiesoftware van VMware verder geïntegreerd. Het gaat hierbij om nieuwe functionaliteiten voor het beheer van EMC's opslagsystemen Clariion en Celerra in combinatie met de vernieuwde VMware vCenter-virtualisatiemanagementsoftware.

De VMware vCenter-virtualisatiemanagementsoftware en de Clariion- en Celerra-opslagsystemen zijn nauwer in elkaar geschoven. EMC voegt deze langzaam samen als een unified storage-oplossing.

EMC kocht VMware zeven jaren geleden voor 635 miljoen dollar. De software van VMware is geïntegreerd in producten van honderden verschillende bedrijven. De nieuwe softwareverbeteringen, met ruim zestig nieuwe integratiepunten, van de VCenter-managementconsole zijn de meest uitgebreide sinds de overname. De software is voorzien van een nieuwe interface, waardoor 90 procent minder clicks nodig zijn voor algemene beheertaken die gekoppeld zijn aan opslagbeheer.

EMC heeft verder ook softwareverbeteringen voor FCoE (fibre channel over ethernet) aan elke Clariion- of Celerra-opslagarray aangebracht. Deze FCoE-mogelijkheden bieden partners een extra verkoopkans voor bestaande klanten van Clariion en Celerra, aldus EMC. 

In de nieuwe software is ook EMC-Fast verbeterd. Fast automatiseert het verkeer van gegevens in een opslagsysteem volgens het beleid van trapsgewijze schakeling (tiering) naar hogere serviceniveaus, terwijl de opslagkosten worden verminderd, aldus EMC.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3489553). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.