Managed hosting door True

Gartner ziet snel herstel pc-markt West-Europa

 

Gartner ziet dat de West-Europese pc-markt zich snel herstelt na de stagnering in de verkopen begin 2009. De markt verkocht in het tweede kwartaal van 2010 19,6 procent meer pc's in vergelijking met hetzelfde kwartaal vorig jaar. Acer haalde HP in en is de grootste pc-leverancier van West-Europa. Dell, Asus en Toshiba maken de top vijf vol, waarin Asus de grootste groei realiseerde met 95,1 procent. Dell presteerde het minst van de top vijf met een groei van 2 procent.

Toch waarschuwt Gartner voor te vroeg juichen. De echte test zal de tweede helft van 2010 worden. De tweede helft van 2009 werd er namelijk ook al een herstel gesignaleerd, dus is het volgens de marktanalisten afwachten of het herstel uiteindelijk écht doorzet.

Onzekere pc-markt
Gartner tempert verder de juichstemming door het tweede kwartaal van 2010 te vergelijken met het tweede kwartaal van 2008. Dan is er namelijk maar ‘slechts' sprake van een groei van 6 procent. Vooral de economische onzekerheden in landen als Spanje, Portugal, Italië en Griekenland creëren een onzekere pc-markt.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3485143). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.