Managed hosting door True

Qurius verwacht nieuwe besparingsronde

 

Ict-dienstverlener Qurius moet mogelijk in de tweede helft van 2010 opnieuw de broekriem aanhalen. Dat blijkt uit een vooruitblik van het bedrijf op de resultaten voor de tweede helft van 2010. Het dienstenbedrijf uit Zaltbommel verwacht opnieuw hinder te ondervinden van een terughoudende markt. Vooral de softwareverkoop in Nederland viel de eerste zes maanden tegen. Daarnaast staan marges onder druk.

'Indien nodig zullen we in de tweede helft van 2010 kosten reduceren om beter aan te sluiten op de omstandigheden in de Nederlandse markt.' Dat stelt het bedrijf in een vooruitblik (outlook) op de tweede helft van het jaar.

De dienstverlener voor bedrijfssoftware van Microsoft boekte in de eerste zes maanden van 2010 een omzet van 54 miljoen euro. Dat is een daling van 12 procent vergeleken met een jaar eerder. Het bedrijf schreef een verlies van 85.000 euro. Dat komt vooral door reorganisatiekosten.


Opvallend
De slechte vooruitzichten zijn opvallend. Het tweede halfjaar is historisch gezien de periode waarin het bedrijf de meeste omzet boekt. Op dit moment weet het dienstenbedrijf nog niet waar het in de budgetten snijdt als het tot kostenbesparingsmaatregelen komt.

De omzet uit softwarelicenties in Nederland daalde van 2,7 miljoen in het eerste halfjaar van 2009 naar 1,2 miljoen in dezelfde periode in 2010. De omzet uit diensten daalde van 20.2 miljoen euro in 2009 naar 16,5 miljoen euro in het eerste halfjaar van 2010.

Personeelsaantal Nederland gelijk
In 2009 sloot Qurius kantoren in zweden en Noorwegen omdat die vestigingen te weinig opleverden.

Het bedrijf had in 2009 in totaal nog 890 mensen in dienst. In het eerste halfjaar van 2010 zijn dat 798 medewerkers. Het aantal medewerkers in Nederland bleef met 387 medewerkers nagenoeg gelijk.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3474166). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.