Managed hosting door True

Bol.com opent digitale boekenwinkel voor e-readers

 

Bol.com opent een digitale boekenwinkel voor e-readers met draadloos internet (wifi) via e.bol.com. Klanten met een e-reader die daarvoor geschikt is, zoals de BeBook Neo, kunnen voortaan ook via draadloze netwerken digitale boeken aanschaffen.

De winkel is in eerste instantie beschikbaar op de BeBook Neo. In de virtuele schappen staan digitale boeken die meteen te kopen en te downloaden zijn. In de wifi-winkel introduceert bol.com ook automatische incasso. Titels die gedownload zijn op de e-reader zijn ook terug te vinden in de bestelstatus op bol.com.

De populariteit van digitaal lezen groeit. Dat geldt zowel voor het digitale boek als voor de e-reader, blijkt uit recente cijfers van Gfk. In april van dit jaar was 29 procent van de mensen bekend met digitale boeken en e-readers, terwijl dat een jaar geleden respectievelijk 18 en 11 procent was.

Explosieve groei
Bol.com merkt dat ook in zijn verkopen. Het aandeel verkochte e-readers en digitale boeken groeit nog dagelijks. In de aanloop naar de vakantie zag de winkel zelfs een verdrievoudiging in de verkopen van digitale boeken en readers. "We willen voorop blijven lopen met dit soort nieuwe initiatieven", zegt Daniel Ropers, algemeen directeur bij bol.com.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3473629). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.