Managed hosting door True

Avensus Holding neemt Evolve Datacom over

 

Evolve Datacom uit Delft is onlangs overgenomen door Avensus Holding uit Zwolle. Evolve zal voorlopig een zelfstandige bedrijfseenheid blijven binnen de Avensus-organisatie. Rob van Straten is onlangs aangesteld als algemeen directeur van Evolve.

Evolve is een voormalig bedrijfsonderdeel van Racal-Datacom. De activiteiten concentreren zich op producten en diensten voor e-security, voice logging en carrier class technology. Evolve heeft solide partnerships met marktleiders als Thales (security), NICE (voice logging), ECI en MRV (telecommunicatie). Tot de klantenkring van Evolve behoren vele financiele instellingen en telecom operators. Voorts heeft Evolve een gespecialiseerd resellernetwerk van telecombedrijven voor voice-logging producten. De dienstverlening bestaat uit consultancy, installatie en projectmanagement alsmede het onderhoud en de support op de geïmplementeerde oplossingen.

Avensus heeft als professionele ICT-leverancier een sterke positie in de specialisaties IP Telefonie, Informatiebeveiliging, Server Based Computing en Document Solutions. De activiteiten van Evolve zijn daar een aanvulling op. ‘Door de overname van Evolve breiden wij onder meer ons aanbod van oplossingen voor informatiebeveiliging fors uit,’ zegt Gert Wiggelinkhuijsen, commercieel directeur van Avensus. ‘Avensus mag op dat gebied inmiddels tot de marktleiders in Nederland gerekend worden. De voice logging producten en diensten van Evolve vormen een goede versterking van de snelgroeiende IP Telefonie (VoIP) activiteiten van Avensus.’

‘Hoewel we een kerngezond bedrijf zijn en prima zelfstandig verder hadden gekund, hebben we gekozen voor aansluiting bij Avensus vanwege de groeimogelijkheden die onze klantenkring en productenpakket ons bieden,’ zegt Herman Tönis, commercieel manager van Evolve. ‘Die expansie is beter te realiseren als onderdeel van de Avensus organisatie. De bedrijven passen goed bij elkaar, de klantgerichte cultuur en de focus op kwaliteit van de dienstverlening bij Avensus spreken ons bijzonder aan.’ Avensus bestaat na de overname uitongeveer tachtig medewerkers en heeft vestigingen in Zwolle, Delft en Capelle a/d IJssel.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/346834). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.