Managed hosting door True

Japans NTT versterkt zich in Europa

 

deal overeenkomst partner samenwerking akkoord

Het Japanse NTT Communications Corporation (Com) heeft het Zweedse Secode overgenomen. Dit bedrijf levert beheer- en adviesdiensten op het gebied van ict-beveiliging. Er werken ruim tachtig mensen bij Secode, dat tevens een vestiging in Nederland heeft. De overname van Secode verloopt via de Duitse werkmaatschappij van de netwerkdienstverlener.

Met de overname wil NTT Com, dochteronderneming van het Japanse telecomconcern NTT (Nippon Telegraph and Telephone), zich versterken in Noord-Europa. Secode AB is het moederbedrijf van de vestigingen in Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken en Nederland. De beveiligingsdiensten die het levert, zijn vooral bedoeld voor financiële instellingen en overheden. In Nederland bevindt zich een lokale helpdesk in Maastricht.

In juli 2010 werd bekend dat NTT het Zuid-Afrikaanse ict-bedrijf Dimension Data overneemt. De onderneming bracht daartoe een bod ter waarde van 2,1 miljard Britse pond (ruim 2,5 miljard euro) uit.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3466457). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.