Managed hosting door True

Bescheiden groei pc-verkoop EMEA-regio

 

Volgens IDC is het totaal aantal pc-verkopen in het derde kwartaal van 2002 toegenomen met 3,3 procent. In dezelfde periode vorig jaar werden er nog negatieve groeicijfers geboekt.

In het derde kwartaal van 2001 daalde de pc-verkopen in de regio Europe, Middle East and Africa (EMEA) nog met 9.4 procent. Het bedrijfsleven blijft voorzichtig, hoewel ’essentiële vervangingen’ wel plaatsvinden. Zowel desktop- als notebookverkopen nemen hierdoor toe. De tekenen van een aanzienlijke verbetering van de marktomstandigheden noemt IDC ’beperkt’. In de consumentenmarkt blijft de vraag naar notebooks sterk, maar ook de vraag naar desktops nam toe. Volgens IDC blijven mobiele producten de grootste groeimogelijkheden tonen in EMEA. De top 5 van computerleveranciers in de EMEA-regio ziet er als volgt uit: Het nieuwe HP (omzetgroei 1 procent), Dell (11,3 procent), Fujitsu Siemens (7,2 procent), IBM (-3,1 procent) en Acer (19 procent).   p.zeebregts@channelweb.nl  

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3456). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.