Managed hosting door True

Systeembeheerder krijgt aandacht met feestdag

 

Systeembeheerders kunnen deze week wat extra aandacht van hun baas verwachten. Op SysAdmin Day, die dit jaar valt op vrijdag 30 juli, draait alles om de systeembeheerder. Dat is in elk geval het plan van de bedenkers ervan.

SysAdminDay werd tien jaar geleden in het leven geroepen door systeembeheerder Ted Kekatos. Hij had het gevoel dat werknemers het werk van hun systeembeherende collega's niet waarderen. 'Ik heb het niet voor mezelf gedaan, maar voor systeembeheerders overal ter wereld', aldus Kekatos. 'Ik nodig mijn collega's elk jaar uit voor een lunch. Ik geef ze dan cake en ijs. Een keer per jaar mag er best wat extra aandacht voor de systeembeheerder zijn.'

In Nederland lijkt de feestdag nog niet echt voet aan de grond gekregen te hebben. Niet alleen besteedden werkgevers tijdens vorige edities van SysAdmin Day nauwelijks aandacht aan het fenomeen, ook wordt er nog gezocht naar beheerders die de Nederlandse SysAdmin Day-website onder hun hoede willen nemen. Dat lijkt nog niet echt gelukt: de website laat een melding van Windows zien waarin de gebruiker geadviseerd wordt de computer te herstarten.

SysAdmin Day wordt dit jaar voor de elfde keer georganiseerd.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3445377). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.