Managed hosting door True

Blue Coat helpt channel partners met netwerkanalyse

 

Blue Coat Systems, leverancier op het gebied van Application Delivery Networking, kondigt vandaag de Blue Coat Assessment Service aan, een nieuwe webgebaseerde dienst voor rapportage en analyse waarmee de channel partners van Blue Coat eenvoudig en op afstand een vergaande analyse kunnen uitvoeren op een bedrijfsnetwerk met een PacketShaper-appliance van Blue Coat.

De value-added resellers (VARs) en consultants die Blue Coat vertegenwoordigen kunnen binnen een half uur een PacketShaper-appliance opstellen in het netwerk van een (potentiële) klant en vervolgens, na afloop van een periode van dataverzameling die gemiddeld zeven dagen duurt, de webgebaseerde dienst gebruiken om een analyse van het netwerkverkeer uit te voeren.

De beoordeling van de PacketShaper-appliances kan verrassende gegevens onthullen over hoe het Wide Area Network (WAN) en internetverbindingen binnen een bedrijf worden gebruikt. Vaak komen IT-beheerders erachter dat er applicaties gebruik worden waarvan men het bestaan niet eens kende. Rapporten van de Blue Coat Assessment Service geven kritisch inzicht in:'

- De reden van slechte prestaties van applicaties
- Het bandbreedteverbruik door recreatief of niet zakelijke applicaties en de impact hiervan op de prestaties van bedrijfskritische applicaties 
- De oorzaak van regelmatige of plotselinge pieken in bandbreedteverbruik en het effect hiervan op ander netwerkverkeer
- Het volume van applicatieverkeer dat verbeterd kan worden door WAN-optimalisatie
- Het gebruik en bestaan van applicaties voor sociale media
- De patronen in het netwerkverkeer en het gebruik hiervan

Jerome Waaldijk, Regional Sales Manager Benelux van Blue Coat Systems: "De nieuwe Blue Coat Assessment Service brengt de beoordeling van applicatielevering op netwerken binnen handbereik van bedrijven en organisaties en biedt een gedetailleerd inzicht waar dat tot nog toe ontbrak. Door de Blue Coat Assessment Service aan te bieden bij potentiële of bestaande klanten, kunnen VARs en consultants snel een waardevolle rapportage geven, waardoor zij hun rol als vertrouwde netwerkexpert bij hun klanten versterken."

De Blue Coat Assessment Service maakt de beoordeling van applicatielevering op afstand mogelijk, waarbij alle analyses van netwerkverkeer en applicatiepatronen via internet plaatsvinden. De partner ontvangt een gedetailleerd rapport dat twaalf pagina's telt, inclusief kleuren grafieken en "slimme" content die partners aan kunnen vullen met hun eigen bevindingen en kunnen voorzien van hun eigen huisstijl en contactgegevens.

De Blue Coat Assessment Service is beschikbaar vanaf 16 augustus 2010 voor partners van Blue Coat en kan samen met het "Blue Box" evaluatieprogramma gebruikt worden wanneer PacketShaper-appliances in een proefopstelling geplaatst worden bij gekwalificeerde klanten.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3444395). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.