Managed hosting door True

Exact zoekt koper voor bedrijfsvliegtuig

 

Softwarebedrijf Exact zoekt een koper voor het bedrijfsvliegtuig. Het gaat om een Cessna Citation 525 die de softwareleverancier eind jaren negentig aanschafte. Het softwarehuis vindt het niet in het huidige tijdsgewricht passen om een eigen vliegtuig te gebruiken en te onderhouden. Financieel directeur Max Timmer laat weten dat het toestel de afgelopen drie jaar minder werd gebruikt en niet past in het beleid voor duurzame bedrijfsvoering.

Het toestel staat te koop voor drie miljoen dollar. Timmer stelt het niet de beste tijden zijn om een toestel te verkopen. Maar zijn bedrijf voert kostenbesparende maatregelen door en daarbij past ook het korten op de onderhouds- en gebruikskosten van de jet. De softwareleverancier wil niet zeggen wat de jaarlijkse kosten zijn om het vliegtuig te onderhouden en te gebruiken. Het bedrijf wil ook niet zeggen wie de meeste vlieguren in het toestel heeft gemaakt.

De afwaardering van 1 miljoen euro op de balans van de leverancier is een opvallende kostenpost bij de presentatie van de halfjaarcijfers over 2010. Exact boekt over de eerste zes maanden van 2010 minder winst en omzet dan verwacht maar ziet de omzet uit softwarelicenties weer stijgen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3443103). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.