Managed hosting door True

Brocade en McAfee introduceren channelprogramma

 

Handen schudden

Brocade en McAfee zetten een volgende stap in hun strategische partnerschap door de ontwikkeling van een gezamenlijk channelprogramma. Dit programma is ontworpen om een reeks volledig interoperabele, vereenvoudigde netwerk security oplossingen te kunnen bieden via gezamenlijke channelpartners.

McAfee en Brocade hebben samen enkele end-to-end netwerk security oplossingen ontwikkeld met geavanceerde functionaliteiten, waaronder volledig geautomatiseerd threat response en enforcement, firewall load-balancing en een breed aantal intrusion preventie mogelijkheden.

Brocade en McAfee hebben uitgebreide channel sales- en marketingprogramma's opgezet om hun partners uit te rusten met de benodigde tools om van deze gezamenlijke oplossingen te kunnen profiteren. Deze programma's bevatten gedetailleerde gebruikersvoorbeelden en awareness campagnes om partners te helpen de uitdagingen van hun klanten te herkennen en netwerk security oplossingen te ontwikkelen voor een zakelijke IT-omgeving.

"Als belangrijke aanbieder van technologieën voor de federale markt zien wij dat de bescherming en beveiliging van de IT van cruciaal belang is voor solution providers en de federale eindgebruikers die wij voorzien," zegt Skip Liesegang, vice president Government Channels Divisions bij immixGroup, Inc. "Het initiatief van Brocade en McAfee toont de gedrevenheid van beide bedrijven om een reeks uitgebreide netwerk security oplossingen voor een breed aantal netwerkomgevingen te kunnen leveren zodat federale instellingen de complexiteit van de ICT en operationele kosten kunnen verlagen."

Om de klant meerwaarde te kunnen bieden hebben Brocade en McAfee zich gericht op de optimalisatie van netwerk management integration functies tussen hun leading-edge producten. Op deze manier wordt de schaalbaarheid en flexibiliteit van threat protection verhoogd, wordt de IT beschermt tegen indringers en worden de firewall mogelijkheden versterkt. Deze oplossingen bieden klanten de volgende mogelijkheden:

• Vereenvoudiging van het beheer van security en netwerkappliances door ICT personeel de mogelijkheid te bieden op afstand netwerk en security apparatuur te controleren. Met Brocade IronView® Network Manager (INM) kunnen beheerders de topologie van McAfee security systemen en de ‘gezondheid' van het netwerk in de gaten houden via een gebruikersinterface.
• Het inroepen van geautomatiseerde netwerk responses op security events door de netwerkinfrastructuur in staat te stellen om policy-based preset acties te ondernemen, de oorzaak te isoleren en netwerk impact te voorkomen. Door gebruik te maken van op openstandaarden gebaseerde netwerkmanagement protocollen, reageert het Brocade INM automatisch op security events die worden gegenereerd door McAfee network access control, intrusion prevention en firewall oplossingen.
• Maximaliseren van firewall prestatie, beschikbaarheid en schaalbaarheid door het gebruik van geavanceerde server load-balancing mogelijkheden. Op deze manier kan een hoog niveau van netwerkbeschikbaarheid met de Brocade ServerIron ADX Series Layer 4-7 switches in combinatie met McAfee firwalls worden gegarandeerd. Deze oplossing biedt netwerkbeheerders de mogelijkheid om firewalls te verwijderen of toe te voegen zonder onderbrekingen van de service of omslachtige her-configuraties, waardoor het netwerkbeheer wordt vereenvoudigd en de uptime wordt verhoogd.
• Behouden van veilige, beschikbare netwerken door het gebruik van McAfee intrusion prevention systems (IPS) om het Brocade netwerkverkeer te kunnen controleren en de content te valideren waardoor kwaadaardige activiteiten kunnen worden voorkomen of kunnen worden gedwarsboomd. McAfee IPS werkt naadloos met de networking technologieën van Brocade om alle Ethernet interface configuraties te ondersteunen.

"Door Brocade's vooraanstaande netwerktechnologieën te combineren met het uitgebreide portfolio van McAfee's security producten wordt klanten een hoog niveau aan end-to-end threat protection geboden," zegt Alex Thurber, senior vice president of Worldwide Channels and Commercial Sales bij McAfee. "Door gebruik te maken van de kracht van beide bedrijven hebben we nieuwe, gezamenlijke oplossingen ontwikkelt die gebruikmaken van netwerkintelligentie om op die manier vereenvoudigd beheer van IT-beveiliging te kunnen bieden."

De snelle toename van apparatuur met verschillende applicaties in combinatie met het verhoogde gebruik van PC's en mobiele apparatuur, plaatsen een enorme druk op de IT-afdelingen van bedrijven om hun bedrijfsgevoelige informatie te beschermen. Daarnaast wordt het netwerk een aggregatiepunt waar alle informatie wordt opgeslagen en beheerd nu steeds meer bedrijven overstappen naar gevirtualiseerde infrastructuren om cloud omgevingen te kunnen ondersteunen.

Als gevolg van deze verschuiving moeten bedrijven hun netwerk beschermen en beveiligen met gevalideerde oplossingen die de complexiteit van de IT verlagen, schaalbaar zijn en diepere beheerfuncties mogelijk maken. De combinatie van Brocade's leading-edge end-to-end networking producten met de uitgebreide security mogelijkheden van McAfee biedt klanten een vereenvoudigd, vooraf geteste manier om hun netwerkinfrastructuur te beschermen. Daarnaast biedt het channelpartners middelen om uitgebreide, schaalbare security oplossingen te leveren die voldoen aan de wensen van de klant.

"Brocade en McAfee houden zich niet alleen bezig met de ontwikkeling van de beste netwerk security oplossingen, wij richten ons ook op het kanaal waarbij wij kijken wat de beste routes-to-market zijn voor deze oplossingen," zegt Amanda Giddens, EMEA Channel Sales Director bij Brocade. "Brocade en McAfee zijn met elkaar verbonden door een gezamenlijke visie. Ze willen het kanaal meer kansen bieden om op die manier de winstgevendheid te vergroten door de levering van vereenvoudigde, op openstandaarden gebaseerde netwerk security oplossingen."

Beschikbaarheid
De oplossingen worden via geselecteerde resellers geleverd onder een meerjarig partnerschap tussen Brocade en McAfee. Om meer te weten te komen over Brocade en McAfee en hun gezamenlijke technologische oplossingen, bezoek www.brocade.com/mcafeeen voor meer over Brocade's zakelijke netwerk security oplossingen, bezoek www.brocade.com/networksecurity.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3442956). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.