Managed hosting door True

WPC 2010: Microsoft coo gaat los op concurrentie

 

Cloud computing en Windows 7 upgrades bieden veel zakelijke kansen voor Microsoft partners als ze die maar goed en doortastend weten te verkopen. Hierbij moet de concurrentie hard worden bestreden en hun klanten worden verleid om naar Microsoft over te stappen. Dit zegt Microsoft's chief operating officer Kevin Turner op de jaarlijkse Worldwide Partner Conference (WPC 2010) dat gehouden wordt in Washington DC.

Turner ging traditioneel los tijdens zijn keynote in het volgepakte Verizon Center waar duizenden Microsoft-resellers samen waren gekomen. De pijlen waren dit keer gericht op onder andere Apple, Oracle, Google, Linux en VMware. Zo vond Turner dat Google meekijkt naar data van klanten, terwijl Microsoft dat niet doet. Hij vergeleek Google met het rijk van het kwaad, een 'Evel Empire'. Ook citeerde hij Amerikaanse en Canadese it-managers die niet tevreden zijn over Google Apps. ‘We gaan deze klanten met onze partners terughalen en dat gebeurt nu al', aldus Turner. Wat Apple betreft werd ingehaakt op de recente problemen van de iPhone 4, dat biedt een kans voor de Windows 7 Phone. VMware wordt gerespecteerd als concurrent, maar Turner hoopt meer Hyper-V virtualisatiesoftware te verkopen als veel licentieovereenkomsten van VMware zijn verlopen. Ook Oracle's baas Larry Ellison werd op de korrel genomen. Volgens Turner heeft Oracle de laatste twee jaar zijn prijzen en onderhoudskosten verhoogd. Microsoft partners moeten nu Oracle klanten benaderen voordat ze overstappen naar de nieuwe Fusion applicaties. Over Linux was Turner kort; Windows heeft nog nooit zo'n groot marktaandeel gehad als nu.

NetScape

Microsoft moet harder concurreren tegen partijen zoals Google en Apple. Niks voor niks heet één van de sessies, tijdens het WPC 2010, ‘Competitor Strategy: We are not alone anymore'. Microsoft concurreert nu op verschillende fronten. Op het gebied van zakelijke applicaties zijn dan Google en Oracle. Op gebied van samenwerkingssoftware zijn dat IBM en Cisco. Wat betreft besturingsystemen zijn dat Google Chrome OS en Apple Mac en Linux. Op het gebied van de Windows 7 Phone neemt Microsoft het op tegen een bond gezelschap van concurrenten zoals Blackberry, Android, Apple iPhone en Palm WebOS. De tijden dat concurrenten door Microsoft werden vermorzeld, zoals het geval bij NetScape, komen nu niet meer vaak voor.

Volgens Turner concurreert Microsoft in 15 verschillende technologische markten. In 13 van deze markten is Microsoft marktleider, maar nog niet in ‘mobile computing' en browsers. Turner zegt dat het marktaandeel van Internet Explorer weer toeneemt, zeker als IE 9 in een betaversie ergens in augustus wordt uitgebracht.

Azure

Turner zei net als de andere Microsoft managers dat partners in de toekomst goede zaken kunnen doen rond cloud computing, zoals de Business Productivity Online Suite (BPOS), Office Web Apps, Windows Azure en Dynamics CRM Online. Volgens Turner is Microsoft een voorbeeld van een leverancier die commerciële cloud diensten, zoals online services, via partners aanbiedt. Turner zei dat andere softwareleveranciers, de isv's, goede zaken kunnen doen als ze hun software ontwikkelen en geschikt maken voor Windows Azure en SQL Azure. Daardoor kunnen klanten afscheid nemen van hun oude systemen en overgaan naar een cloudomgeving, aldus Turner.

Windows 7

Turner zei tot slot dat resellera meer Windows 7 kunnen verkopen. 85 procent van alle Windows-gebruikers hebben nog steeds XP of Vista. 52 procent gebruikt Internet Explorer versie IE6 en IE7. 63 procent gebruikt Office 2003 of oudere versies. Werk aan de winkel voor resellers om deze klanten ‘up te graden'.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3429114). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.