Managed hosting door True

Microsoft start 'All In' cloud strategie

 

man cloud laptop kantoor

Microsoft start een 'All In' cloud strategie. Deze strategie vervangt Microsoft's 'Software Plus Services' marketing mantra. Microsoft wil zich hiermee positioneren als pionier op het gebied van cloud computing en zich sterker proberen te maken in de inhaalslag die het moet maken op het gebied van cloud computing tegenover concurrenten zoals Google. Vooral in het mkb en middenmarkt liggen de groeikansen met Microsoft Windows Azure en BPOS, aldus de leverancier.

Microsoft vraagt zijn partners op zijn jaarlijkse Worldwide Partner Conference, dat dit jaar wordt gehouden in Washington DC, hun it-infrastructuur geschikt te maken voor cloud computing, zoals op het gebied van software development en het aanbod van oplossingen. Volgens Microsoft zijn er veel kansen in het mkb en de middenmarkt, waarbij ongeveer dertig procent van alle partners de cloudstrategie oppakken. Maar het merendeel van de partners moet nog overtuigd worden. Hierbij moeten partners meer met elkaar samenwerken om clouddiensten aan eindgebruikers te bieden. Bijvoorbeeld een combinatie van Windows 7 op een notebook/desktop met de cloudgebaseerde Windows Intune desktop management. Of met CRM Online dat nu een cloudaanbod heeft.

Microsoft neemt overigens niet direct afscheid van zijn Software Plus Services. Maar de aandacht voor on-premise software op het WPC staat onder die van cloud computing. Zo zegt Microsoft dat meer dan zeventig procent van zijn R&D ontwikkelaars cloud technologieën ontwikkelen. Eind 2011 moet dat negentig procent zijn. Microsoft speelt hiermee in op een onderzoek van IDC waarin wordt voorspeld dat tussen 2013 en 2014 vijf keer zoveel wordt uitgegeven aan cloudoplossingen dan traditionele applicaties.

Azure
De clouddienst Windows Azure, dat wordt aangeboden in vorm van een betaalabonnement naar gebruik, heeft inmiddels wereldwijd 10.000 klanten. Er zijn bijna 5000 applicaties geschikt voor Windows Azure plaftorm. Azure is volgens Microsoft ideaal voor data infrastructuuroplossingen waar veel data wordt verwerkt in een schaalbare omgeving.

Nieuw is de Windows Azure Platform appliance dat geschikt is voor het uitrollen van clouddiensten in datacenters. Hierbij wordt maximaal gebruik gemaakt van de servercapaciteit voor het gebruik van business applicaties. Partners van deze appliance zijn onder andere Dell, eBay, Fujitsu en HP. De nieuwe Windows Azure appliance combineert Windows Azure, Microsoft SQL Azure en hardware dat geschikt is voor Microsoft-omgevingen.

Microsoft ontwikkelt verder een informatiedienst gebaseerd op Windows Azure met de codenaam ‘Dallas'. Deze is geheel geschikt voor het ontwikkelen van webdiensten en data van andere leveranciers.

Microsoft BPOS
Microsoft zet verder meer vaart achter de Business Productivity Office Suite ( BPOS), dat in 2008 werd geïntroduceerd. Microsoft benadrukt op WPC 2010 dat BPOS via partners wordt verkocht en dat er een goed marge op valt te verdienen met post-sales, zoals diensten. Verder is er een Influencer Fee voor alle BPOS deals. De prijzen van BPOS zijn gedaald om scherper te concurreren tegen Google Apps, aartsrivaal van Microsoft.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3425798). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.