Managed hosting door True

Cloud in opmars in Europa

 

man cloud laptop kantoor

Volgens opslagspecialist Brocade voorziet 60% van de Europese ondernemingen een migratie naar een cloud computing model binnen nu en twee jaar. De argumenten? Kostenreductie, het verbeteren van de performantie en agility.

Het onderzoek dat Brocade tussen maart en april uitvoerde onder 200 Europese ondernemingen, toont dat de Europese bedrijven lijken te begrijpen welke kansen er verbonden zijn aan het cloud computing model. Ongeveer twee derde zal namelijk zijn toevlucht nemen tot informatica in de wolken in de volgende 24 maanden. Met als belangrijkste 'drivers' kostenreductie (30%), de verbetering van de performantie van de organisatie (21%) en agility (16%).

Uiteraard zijn er nog enkele remmende elementen, vooral wat betreft security, de complexiteit van gevirtualiseerde data centers, de architectuur van het netwerk en de bandbreedte. Brocade merkt ook op dat de kmo's kennelijk minder voelen voor de cloud, aangezien maar 42% een migratie naar de cloud voorziet in de komende twee jaar. Merk wel op dat 63% van de kmo's overweegt om te verhuizen naar een ‘hosted cloud'.

De conclusies van het onderzoek worden bevestigd door IDC, dat uit gaat van een groei van de markt voor it-services binnen cloud computing van 10,7 miljard dollar nu tot 27 miljard dollar tegen 2013.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3421469). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.