Managed hosting door True

Werkgever speurt naar hostingmedewerkers

 

De Dutch Hosting Provider Association (DHPA) gaat in gesprek met ict-opleiders. Volgens voorzitter van het platform Jan Willem Des Tombe kunnen hostingbedrijven nu geen goed personeel vinden, omdat de opleidingen niet aansluiten op het vakgebied. Er zou vooral behoefte zijn aan ict'ers met abstractie- en analytisch vermogen.

Des Tombe baseert zijn stelling op onderzoek dat het bedrijf deed met onderzoeksbureau Mazars. Daaruit blijkt dat werkgevers in de hostingbranche vooral op zoek zijn naar beheerders. Ongeveer een derde van de bedrijven zou moeite te hebben goede ict'ers voor deze functie te vinden. Andere moeilijk te vervullen functies zijn supportmedewerkers (24 procent) en installateurs (16 procent).

Het tekort aan geschikte kandidaten zou vooral komen doordat het onderwijs onvoldoende is afgestemd op ontwikkelingen in de hostingpraktijk, menen de onderzoekers van Mazars. Hoewel bedrijven in de hostingsector niet pleiten voor speciale opleidingen zouden zij wel willen dat opleiders meer aandacht besteden aan niet-technische vaardigheden zoals abstract en analytisch denken.


Veranderen
'Het is een voortdurende uitdaging om te voldoen aan service levels', zegt Des Tombe. 'De onderzoeksresultaten laten duidelijk zien dat er iets moet veranderen aan technische opleidigen.' Om dat voor elkaar te krijgen, gaat de voorzitter in gesprek met ict-opleiders.

De bedrijven die zijn aangesloten bij DHPA noemen overigens ook nog een andere oorzaak voor het gebrek aan goede hosting-ict'ers: zij zouden liever bij grote bedrijven werken. Voorbeelden van aangesloten werkgevers zijn Bluedome, Intermax, IS Interned Services en SaasPlaza.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3413707). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.