Managed hosting door True

LG-Nortel heet nu definitief LG-Ericsson

 

Netwerkleverancier Ericsson heeft het meerderheidsbelang van branchegenoot Nortel in de joint venture LG-Nortel definitief overgenomen. Het samenwerkingsverband, dat netwerkapparatuur voor telecomaanbieders ontwikkelt, heet nu officieel LG-Ericsson. De Zweden betaalden 242 miljoen dollar (ongeveer 193 miljoen euro) in contanten aan Nortel, de bijna ontmantelde Canadese netwerkfabrikant.

Ericsson hoopt met de overname zijn aanwezigheid op de Zuid-Koreaanse markt te vergroten door gebruik te maken van de bestaande verkoopkanalen en ontwikkelingsfaciliteiten van de joint venture in Korea. Tot dusver lukte het Ericsson slechts mondjesmaat om daar voet aan de grond te krijgen. Dat komt onder andere doordat in Korea de mobiele telefonie is geënt op de technologie cdma en Ericsson vooral gsm-netwerken levert.

LG-Nortel werd in 2005 opgericht door Nortel en het Zuid-Koreaanse technologieconcern LG Electronics. Het samenwerkingsbedrijf maakt telecom- en netwerkapparatuur voor telefoniebedrijven en grootzakelijke klanten. In 2009 had LG-Nortel 1300 mensen in dienst en werd een omzet van ongeveer 650 miljoen dollar gedraaid.


Ontmanteling
Nortel had een nipte meerderheid in de onderneming. Dat aandeel was een van de laatste bedrijfsonderdelen die de Canadezen nog niet hadden verkocht naar aanleiding van slechte jaarcijfers en financiële perikelen. De netwerkleverancier is sinds 2009 in de afrondende fase van zijn ontmanteling, na slechte jaarcijfers en financiële perikelen. Ericsson kocht in november al de cdma-, lte-, gsm- en umts-activiteiten van Nortels Carrier Networks-divisie.

Hoofdkantoor van het nieuwe LG-Ericsson is gevestigd in de Koreaanse hoofdstad Seoul.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3413675). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.