Managed hosting door True

Surfdiensten vernieuwt infrastructuur met Winvision

 

Hogescholen en universiteiten kunnen vanaf de zomer van 2011 hun softwarelicenties flexibel afnemen bij inkooporganisatie Surfdiensten. Daarom vernieuwt de organisatie zijn infrastructuur. Ict-dienstverlener Winvision kreeg de opdracht na een openbare aanbesteding. De financiële details maakt de inkooporganisatie niet bekend.

De inkooporganisatie startte hiertoe het project Licentiemodellen Next Generation. Onderwijsinstellingen kunnen straks kiezen uit vier hoofdmodellen licenties, namelijk consortium, campus, groep en individueel. Daarnaast kon er gekozen worden uit verschillende variabelen, zoals afrekenen op basis van gebruiksduur of gebruiksmoment. ‘Vooral dat laatste is interessant voor de webdiensten die we gaan aanbieden', zegt team manager Corporate Services Audrey Visscher van SURFdiensten.

Daarnaast wordt een Digitale Licentie Calculator ontwikkeld, waarmee instellingen op basis van verschillende variabelen de prijzen en mogelijkheden kunnen berekenen en bekijken.

Administreren
Om de nieuwe licentiemodellen te kunnen administreren moet de back-office worden vernieuwd. Nu maakt de organisatie gebruik van onder andere een Microsoft Commerce Server voor de webapplicatie, een crm-applicatie en een eigen administratiesysteem. ‘Dit laatste systeem is sterk verouderd. Deze applicatie wordt uitgefaseerd. Er wordt nu nog gekeken hoe de infrastructuur er verder uit komt te zien. We willen een back-office waarmee we de toekomst tegemoet kunnen. Verwacht wordt dat we de Microsoft-omgeving en de crm-applicatie blijven gebruiken', zegt Visscher.

Surfdiensten schreef een openbare aanbesteding uit. De partijen zijn vervolgens beoordeeld aan de hand van referenties en cv's. Winvision had volgens de inkooporganisatie het beste aanbod en goede referenties in de onderwijsmarkt.

De inkooporganisatie werd in 1991 opgericht. De organisatie sluit namens onderwijs- en onderzoeksinstellingen overeenkomsten af met leveranciers van software, content, ict-diensten en hardware. Daarnaast faciliteert Surfdiensten beheer en verzorgt het de verkoop en distributie van software aan instellingen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3407033). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.