Managed hosting door True

LaCie waarschuwt voor Windows XP SP2-update

 

LaCie waarschuwt gebruikers van FireWire 800 in combinatie met een externe harde schijf voor lagere datatransmissiesnelheden na installatie van Service Pack XP2 (SP2) voor Windows XP-systemen.

Volgens berichten op internet kan de snelheid van allerlei FireWire 800-producten wel teruglopen tot die van FireWire 100. LaCie adviseert gebruikers van LaCie FireWire 800-producten daarom een speciale firmware-update te downloaden en te installeren.

Microsoft bracht de update vorige week uit om gebruikers van Windows XP Home, Windows XP Professional, Windows XP Media Center Edition en Windows XP Tablet PC betere bescherming te bieden tegen virussen, wormen en hackers. Daarnaast bevat SP2 een update voor FireWire-drivers om de compatibiliteit, stabiliteit en data-integriteit te verbeteren. De snelheid van harde schijven met een FireWire 800-interface kan echter negatief beïnvloed worden door het draaien van SP2.

Klanten van LaCie met een LaCie FireWire 800-product die SP2 willen installeren, wordt geadviseerd om de meest recente versie van LaCie Update Tool for Windows (11 augustus 2004) te installeren. Deze firmware-update is alleen bedoeld voor harde schijven of kaarten van LaCie in combinatie met Windows XP SP2. Drives van LaCie die gebruikt worden met de besturingssystemen Windows 98/Me/2000 of Macintosh OS 9 en OS X blijven gewoon werken na het draaien van de firmware-update.

De firmware-update voor LaCie-producten is te downloaden via: http://www.lacie.com/support/drivers

Gebruikers die willen weten of zij de nieuwste firmware-update moeten draaien, vinden meer informatie op: http://www.lacie.com/download/drivers/ReadMeFW800SP2.pdf

De firmware-update van LaCie is van toepassing op de volgende producten:
- d2 Hard Drive (FW800)
- d2 Hard Drive Extreme (FW800/400)
- d2 Hard Drive Triple Interface (FW800/FW400/USB2)
- d2 Big Disk (FW800/USB2)
- d2 Big Disk Extreme (FW800/400)
- d2 Big Disk Triple Interface (FW800/FW400/USB2)
- d2 Bigger Disk Triple Interface (FW800/FW400/USB2)

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/340558). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Reacties

Bij een pc-configuratie met een verbinding met externe LaCie via FW 400 gebeurt het volgende:

Apparaten herkennen elkaar niet. Tevens kan de pc niet meer opstarten totdat de LaCie is losgekoppeld. Met ander woorden, een zeer ernstig gebrek. De tool waar verwezen naar wordt is niet meer aanwezig bij de LaCie-website. De technical support van LaCVie verwijst naar een te downloaden tool bij Microsoft die niet te hanteren valt om vele redenen. Probeer maar http://support.microsoft.com/kb/885222#appliesto en download de tool 885222.
Een gebruiksvriendelijke, werkende tool is dringend noodzakelijk. Dit artikel was mogelijk nodig, maar na meerdere verificaties werkt het niet meer.

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.